Last news in Fakti

12 Март, 2024 04:00 1 446 3

Петчленно семейство загина при ски преход в Швейцарските Алпи ВИДЕО

  • швейцария-
  • алпи-
  • загинали-
  • ски

Издирват още един човек

Петчленно семейство загина при ски преход в Швейцарските Алпи ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Петима души от едно семейство загинаха по време на ски преход в Швейцарските Алпи, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Продължава издирването на още един човек.

В неделя швейцарската полиция съобщи, че шестимата са в неизвестност от предния ден. Те изчезнали при много лоши метеорологични условия в югозападния швейцарски кантон Вале.

Издирването им бе затруднено заради буря, като скоростта на вятъра достигаше 150 километра в час с отделни пориви до 190 километра в час.

Вчера петима от изчезналите бяха открити мъртви. Швейцарската полиция не разкри самоличността им. Случаят предизвика силни емоции в кантона Вале, тъй като се оказа, че петимата загинали са местни жители.

Човекът, който остава в неизвестност, също е швейцарски гражданин. Той е от западния кантон Фрибур.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оги

    1 1 Отговор
    Майка си са търсили зимата по чукарите.
  • 2 българин

    1 1 Отговор
    сигурно са били бедняци като нашите които ходят на ски
  • 3 🐾🐾🐾

    0 0 Отговор
    Са тая снимка е от има няма преди половин век, тва което виждате е Швейцарския Хьорнли - пътят за слизане от Северната Стена и пътят за туристите за изкачване 4 478 м., вдясно на ръбът Хьорнли е Северната Стена, има сякви наивници да тръгнат нагоре аз лично знам за двама такива но местните да се подлъжат така, просто не е за мислене, трагедия.
    Са там времето го гледат под лупа, точно заради такива трагедии.
    Слава на Монте Червиньо, Матехорн, най красивият връх Алпите и най жестокият но и там се случват чудеса, тези които лекомислено тръгват нагоре, добрият късмет и провидението ги пази живи и здрави.
Новини по държави: