Last news in Fakti

12 Март, 2024 04:42 1 062 2

Критикувал Сунак, че е контролиран от ислямисти консерватор премина в по-малка партия ВИДЕО

  • лий андерсън-
  • консерватори-
  • великобритания

Бившият заместник-председател на британската Консервативна партия Лий Андерсън вече е член на "Реформирай Обединеното кралство"

Критикувал Сунак, че е контролиран от ислямисти консерватор премина в по-малка партия ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Бившият заместник-председател на британската Консервативна партия Лий Андерсън, който миналия месец бе разкритикуван за изказването си, че кметът на столицата Лондон Садик Хан е контролиран от ислямисти, премина в по-малката дясна партия "Реформирай Обединеното кралство", предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Андерсън беше отстранен като депутат от Консервативната партия в Камарата на общините, след като заяви, че ислямистите са "придобили контрол" над Хан, който е мюсюлманин, на фона на засиленото напрежение във Великобритания във връзка с войната между Израел и "Хамас".

Говорейки на пресконференция вчера, Андерсън обвини управляващите консерватори, че потискат свободата на словото. Бях наказан дисциплинарно за това, че изразих мнението си и "се изказах от името на милиони хора от цялата страна, които са съгласни с мен", каза той.

Премиерът Риши Сунак осъди коментарите на Андерсън за Хан и отрече партията му да има проблем с ислямофобията.

Андерсън става първият депутат от парията "Реформирай Обединеното кралство", която бе основана от десния популистки политик Найджъл Фараж. Партията, известна преди това като Партията на Брекзит, се стреми да привлече консервативни избиратели, които са недоволни, най-вече във връзка с имиграцията.

Критиците твърдят, че напускането на Андерсън е подчертало горчивите разногласия в Консервативната партия, която изостава значително от опозиционната Лейбъристка партия и е изправена пред тежка битка за спечелване на избиратели на парламентарните избори, които трябва да бъдат свикани по някое време тази година.

"Истината е, че министър-председателят е твърде слаб, за да ръководи една партия, която е твърде крайна, за да бъде ръководена", заяви лейбъристкият депутат Пат Макфадън.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Демокрация било

    4 0 Отговор
    Правилно казал човека. Завладяха ги от вътре и без бой.
  • 2 Прав е човека

    6 0 Отговор
    Сунай е индиец от пакистански произход.
Новини по държави: