21 Януари, 2014 12:20 908 0

Български работници подложени на ракетен обстрел в Израел

  • израел-
  • българи-
  • ракетен обстрел-
  • подложени

Те настояват да бъдат преместени извън зоната на обстрела

Български работници подложени на ракетен обстрел в Израел - 1
Снимка: АП/БТА

Група от 30 български работници е подложена на ракетен обстрел в Израел, съобщи БНР.

Те са пристигнали по междуправителственото споразумение за временна заетост в строителството, а селището Офаким, където се намира строителният им обект, е в непосредствено близост до границата с Газа.  

Трето денонощие палестински терористи в Газа обстрелват израелската територия. Ракети "Касам" и "Град" са попаднали в западната част на пустинята Негев. На ракетен обстрел е подложен и град Ейлат.

Пресслужбата на израелската армия съобщи, че разполага със сведения за терористи от "Хамас" и ракетни установки по цялото протежение на границата на Ивицата Газа с Израел. Част от ракетите през последните денонощия бяха засечени от  противоракетната система "Железен купол". Няма данни за жертви и материални щети.

Българите настояват да бъдат преместени извън зоната на обстрела. Работниците твърдят, че не разполагат с бомбоубежища в близост до обекта и до жилищата, в които са настанени. Някои от тях изявиха желание да се върнат в България при първа възможност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА