Last news in Fakti

21 Март, 2024 06:37 885 2

Загубилият президентския вот в Индонезия поиска нови избори

  • индонезия-
  • избори-
  • президент

Аниес Басуедан настоява Конституционният съд да разпореди повторно гласуване

Загубилият президентския вот в Индонезия поиска нови избори - 1
Снимка: YouTube

Загубилият кандидат за президент на Индонезия Аниес Басуедан е поискал от Конституционния съд да разпореди произвеждането на повторни избори, в които да не участва синът на сегашния държавен глава Джоко Видодо, съобщи адвокатът му Ари Юсуф Амир, цитиран от Ройтерс и БТА.

Синът на Видодо - Джибран Ракабуминг Рака, се кандидатира за вицепрезидент на победителя на вота Прабово Субианто. Екипът на Аниес обаче твърди, че той се е включил в надпреварата несправедливо след промяна на правилата за допустимост, одобрена в последния момент от съда.

Адвокатът на Аниес посочи, че повторното произвеждане на изборите ще гарантира, че в тях няма "намеса". Юридическият екип на загубилия кандидат допълни, че има доказателства, че правителството на Видодо е използвало социални помощи, за да повлияе на изборния резултат.

Съюзниците на Видодо отрекоха да е имало каквато и да е политическа намеса или злоупотреби.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    0 0 Отговор
    Същото като у нас...
  • 2 Хачо

    0 0 Отговор
    И Бербатов иска да е шеф на БФС ама няма.