Last news in Fakti

22 Март, 2024 21:21 812 5

Масов гроб с над 60 мигранти в Югозападна Либия

  • масов гроб-
  • либия-
  • мигранти

Телата са били открити в долината ал-Джахрия в град Ал Шуваирф, на приблизително 421 км към юг от Триполи

Масов гроб с над 60 мигранти в Югозападна Либия - 1
Снимка: БГНЕС

Най-малко 65 тела на мигранти са били открити в масов гроб в Югозападна Либия, съобщава Ройтерс, като цитира изявление на Международната организация по миграция, която заяви, че обстоятелствата на смъртта и националността на загиналите все още са неизвестни. Но се смята, че те са починали при опит за нелегално прекарване през пустинята, предаде News.bg.

Телата са били открити в долината ал-Джахрия в град Ал Шуваирф, на приблизително 421 км към юг от Триполи.

МОМ твърди, че през 2023 година са били регистрирани най-малко 3129 смъртни случая и изчезване на мигранти в считания за най-смъртоносен маршрут - средиземноморския.

"Без редовни пътища, които предоставят възможности за законна миграция, подобни трагедии ще продължат да стават факт", каза МОМ.

Организацията призова всички правителства и власти да засилят регионалното сътрудничество по маршрута, с цел гарантиране на безопасността и защитата на мигрантите.

Според данни на ООН, събрани в 100 либийски общини през средата на 2023 година, Либия е приела около 704 370 мигранти от над 43 различни националности.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Магриб Али

    1 1 Отговор
    Харесвам Европейки но най харесвам КОТараци ...
  • 2 МИТ

    0 1 Отговор
    Тия пък кой ги брои за хора, нисо интелигентни и грозни, плъзнали из цяла Европа докаващи тероризъм и ислямски порядки
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 МАКРОН

    1 0 Отговор
    НОВИТЕ ФРАНЦУЗИ ДА НИ СА ЧЕСТИТИ