Last news in Fakti

24 Март, 2024 05:27 828 1

Арестуваха кмета на албански туристически град за предполагаема корупция

  • албания-
  • кмет-
  • арест-
  • корупция

Задържаният Йорго Горо е градоначалник на Хамара

Арестуваха кмета на албански туристически град за предполагаема корупция  - 1
Снимка: YouTube

Албански прокурори съобщиха, че са разпоредили ареста на кмета на крайбрежен туристически град в южната част на страната по обвинения в корупция, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Специалният съд за борба с корупцията и организираната престъпност, който се занимава с дела, свързани с висши длъжностни лица, нареди ареста на Йорго Горо, кмет на Химара. Той е обвинен в злоупотреба с власт за това, че уж е създал фалшиви документи, за да получи държавна земя за бивш член на парламента, който планирал да построи там частен туристически курорт.

Арестуван е още един човек, а трима други служители на общините Химара и Вльора са поставени под домашен арест. Ако бъдат признати за виновни, петимата са заплашени от до седем години затвор.

В събота нямаше незабавен коментар от страна на Горо или неговия адвокат.

Горо беше обвинен от лишения от свобода политик Дионисиос Алфред Белери, че е изготвил фалшивите документи за имота от 5512 кв. м.

Химара, разположен на 220 км югозападно от столицата Тирана, е основна туристическа атракция в Албанската ривиера.

Около 10 милиона туристи са посетили малката западнобалканска страна през миналата година, като разходите им представляват около една пета от брутния вътрешен продукт на страната.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Представяте ли си

    4 0 Отговор
    И албанците вече показват желание за борба с корупцията,а нашите кметове и те с имунитет.
Новини по държави: