Last news in Fakti

26 Март, 2024 04:47 2 522 10

Трактори блокираха центъра на Лондон ВИДЕО

  • великобритания-
  • фермери-
  • блокада

Фермерите протестираха срещу липсата на подкрепа за производството на храни в Обединеното кралство

Трактори блокираха центъра на Лондон ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

В Лондон повече от 100 трактора минаха покрай сградата на парламента в знак на протест от страна на британските фермери срещу липсата на подкрепа за производството на храни в Обединеното кралство, предаде БНР.

Конвоят от трактори с надути клаксони си проправи път по улиците на централен Лондон снощи към Уестминстър. Организаторите на протеста от „Спасете британското земеделие и справедливост за фермерите от Кент“ заявиха, че евтиният внос на храни и неподходящата политика на правителството излагат на риск продоволствената сигурност на Обединеното кралство. Бяха издигани лозунги като „Без земеделие, без храна, без бъдеще“, а 21-годишен фермер от Западен Съсекс каза за Би Би Си, че е „трето поколение фермер и е на протеста заради бъдещето си“.

Протестът идва след месеци на разгорещени демонстрации в Европа, включително блокади, на гневни фермери в Гърция, Германия, Португалия, Полша и Франция, протестиращи срещу разпоредбите на Европейския съюз и евтиния внос. Хиляди фермери в Уелс също обединиха сили, за да се борят с новите планове за субсидиране на земеделските стопанства, стартирани от правителството. Преди това имаше няколко демонстрации в Англия, включително в Кент и Корнуол, но акцията снощи с тракторите беше най-голямата досега.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 И там ли…

    19 0 Отговор
    Сакън да не видят нещо и те от другите…
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Украинците се справят добре

    5 1 Отговор
    с натовски трактористи. Но Лондон им е далечко.
    Дайте им ракети с далечен обсег и ще оправят нещата,
  • 7 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    12 0 Отговор
    Томаш Чукерник е автор на книгата „20 г. в ЕС. Баланс на членството“, в която изчислява ползите и загубите за Полша, след като се присъедини към Евросъюза. Анализът му е в дългосрочен план и показва икономическите последици от членството на страната му. В интервю за Mysl Polska той представя основните изводи от изследването си:
    – Издадохте книгата „Двадесет години в ЕС. Баланс на членството.“ Какъв е резултатът, защото по-голямата част от полското обществено мнение е убедено в ползите от нашето членство?
    – Политици и журналисти представят всички субсидии от ЕС, които Полша е получила, от една страна, и полския принос, от друга, като баланс на членството на Полша в Европейския съюз. През тези 20 години излиза горе-долу все едно Полша е платила 1 злота и е получила 3 злоти. За съжаление, това е само един от възможните баланси и този, който е от малко значение.
    Балансът на субсидиите и вноските на дългосрочна основа е само 2% от полския БВП. Това не са пари, които биха могли да бъдат от съществено значение за икономическото развитие. Нещо повече. Първо, те генерират допълнителни, ненужни разходи както по време на изразходването на тези пари, така и при последващата поддръжка на изградените съоръжения.
    Второ, те са един вид вреден държавен интервенционизъм, според фалшивия принцип, че длъжностното лице знае по-добре от собственика за какво да харчи парите си.
  • 8 любител

    12 0 Отговор
    еми пари за народа няма зощото париците отиват при надрусания комик за имения в чужбина за бижута на жена му и най вече за повече БЕЛО. хахаха
  • 9 българин

    9 0 Отговор
    блокирайте всичко да не могат да п„р;ъ-д„н-а;т
  • 10 123456

    2 0 Отговор
    Абе , газ към парламента , бе , пълна газ !
Новини по държави: