Last news in Fakti

3 Април, 2024 05:50 765 5

Джо Байдън и Доналд Тръмп спечелиха номинациите в четири щата

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • джо байдън-
  • първични избори

Жителите на Роуд Айлънд, Кънектикът, Ню Йорк и Уисконсин гласуваха

Джо Байдън и Доналд Тръмп спечелиха номинациите в четири щата - 1
Снимка: БГНЕС

Избирателите в четири щата гласуваха за кандидатите за президент на своите партии. Това до голяма степен бе символично гласуване, след като президентът Джо Байдън и бившият президент Доналд Тръмп вече си осигуриха номинациите на Демократическата и Републиканската партия, предаде АП, цитирана от БТА.

Байдън и Тръмп спечелиха с лекота първичните избори в Роуд Айлънд, Кънектикът, Ню Йорк и Уисконсин, като увеличиха броя на делегатите си за партийните събрания през лятото.

Победите им, макар и да не са изненадващи, все пак дават представа за ентусиазма сред твърдото ядро избиратели за предстоящия реванш през 2020 г., който остави мнозинството от американците разочаровани. Байдън се сблъска с опозиция от страна на активисти, които насърчават демократите да гласуват срещу него, за да изпратят послание за неодобрение на поведението му по отношение на войната между Израел и "Хамас", а някои републикански критици на Тръмп все още гласуват за съперници, които са отпаднали, отбеляза АП.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ХАХАХА

    6 0 Отговор
    Този гласуващ сигурно е за байгън ,любимец на българските либерални медии,затова е илюстрована статията с тази снимка.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ужас

    1 0 Отговор
    2 изветрели старци , толкова ли нямаше други ? Тези ще погребат Америка .