Last news in Fakti

6 Април, 2024 07:32 1 324 4

Предупреждение за наводнение в Сидни

  • дъжд-
  • наводнение-
  • сидни

Жителите на града да се преместят към по-високите части

Предупреждение за наводнение в Сидни - 1
Снимка: БГНЕС

Австралийските власти призоваха днес хората в части от столицата на щата Нов Южен Уелс Сидни да се преместят на по-високи места поради опасност от наводнения в резултат на проливни дъждове, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Властите на Нов Южен Уелс съобщиха тази сутрин, че са в сила 12 заповеди за спешна евакуация, включително няколко в Сидни. В града, където живеят повече от 5 милиона души, имаше райони с „опасни наводнения“.

44 души бяха спасени от придошлите води, като през последните 24 часа е имало 4128 телефонни обаждания за помощ.

Спасителни екипи при наводнения, авиационни средства и спасителни превозни средства са били предварително разположени и продължават да реагират на инциденти.

Наводнението е предизвикано от проливни дъждове, залели вчера югоизточна Австралия. Паднало е количество дъжд, което почти се равнява на месечна стойност на валежите в Сидни.

Хората бяха предупредени да избягват пътувания и да стоят на закрито.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ръсим против крокодили

    2 2 Отговор
    Добре, че предупраждавате хората за земетресението в ню Йорк и наводнението в Сидни, че да вземат мерки.
  • 2 Предложение

    2 1 Отговор
    Жените могат да се качат на Мура ми.
  • 3 Зевзек

    4 0 Отговор
    Путин е виновен - дестабилизира "демокрацията"- земетресение в Ню Йорк, наводнение в Сидни - трябва всички евроатлантици да му се противопоставят като организират един прайд.
  • 4 българин 777

    1 0 Отговор
    за бай джо или лошо или нищо
Новини по държави: