Last news in Fakti

7 Април, 2024 05:34 1 570 2

Доналд Тръмп се прицели в рекордните $43 милиона

  • доналд тръмп-
  • републиканската партия-
  • президент-
  • избори-
  • сащ-
  • свят

Събитие за събиране на средства във Флорида

Кампанията на Доналд Тръмп очаква да събере днес повече от 40 милиона долара, когато един от най-големите му дарители организира най-голямата досега среща за събиране на средства, предаде Асошиейтед прес.

Събитието в дома на милиардера Джон Полсън в Палм Бийч, щата Флорида, се очаква да донесе около 43 милиона долара за третата кампания на бившия президент за Белия дом.

Очаква се в събитието да се включат около 100 гости, включително няколко милиардери. Организаторите очакват по време на събитието да бъде подобрен рекордът за набиране на средства от едно събитие, поставен от президента Джо Байдън, който миналия месец събра 26 милиона долара на събитие, в което участваха бившите президенти Бил Клинтън и Барак Обама.

"Отговорът на нашите усилия за набиране на средства е огромен и досега сме събрали над 43 милиона долара", каза Полсън, мениджър на хедж фонд, в изявление. "Налице е огромна подкрепа сред широк спектър от дарители", добави той.

Събитието е сигнал за възраждането на Тръмп и набирането на средства от страна на Републиканската партия, която се бори да настигне Байдън и демократите.

По-рано през седмицата Тръмп и Републиканската партия обявиха, че са събрали над 65,6 милиона долара през март и са приключили месеца с общо 93,1 милиона долара за предизборната кампания на бившия президент. По-рано днес обаче Байдън и демократите казаха, че през миналия месец са събрали повече от 90 милиона долара и вече разполагат с над 192 милиона долара.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Или

    2 2 Отговор
    Той или война

    Коментиран от #2

  • 2 ПРоСтоБизнес

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Или":

    Просто зад другата партия седи оръжейното лоби и те хората гледат да продават - бизнесмени. Зад Тръмп явно седят други лобита и за него войната не е приоритет. И в крайна сметка при война - се убиват хора, не може даже и тя да се превръща в обикновен бизнес.