Last news in Fakti

23 Май, 2024 04:22 784 3

Израел уби поне 10 палестинци при нападения в Дженин

  • израел-
  • дженин-
  • убити-
  • палестинци

Дим се изви над бежанския лагер на Западния бряг

Израелските сили извършиха нападения в град Дженин на Западния бряг, съобщи кореспондент на АФП, цитиран от dariknews.bg, като най-малко 10 палестинци бяха убити в боевете.

Дим се изви над бежанския лагер в града следобед, като отвътре се чуха експлозии и стрелба, докато войници в израелски бронирани превозни средства стреляха по маскирани младежи в центъра на града, каза кореспондентът. Палестинското министерство на здравеопазването в Рамала съобщи, че израелските сили са убили 10 души и са ранили 25 по време на боевете, започнали във вторник сутринта. Кореспондент на AФП във вторник видя четири тела в моргата на правителствената болница в Дженин.

Израелската армия заяви в сряда, че войските са "разменили огън с въоръжени мъже и са убили редица терористи, включително двама терористи, които са хвърлили експлозиви". Официалната палестинска информационна агенция Уафа и медицинската благотворителна организация "Лекари без граници" съобщиха, че хирургът Усаид Джабарийн от правителствената болница е сред убитите. Учител и ученик също са сред загиналите, съобщи Уафа, цитирайки директора на болницата Висам Бакр.

Израелската армия съобщи, че е нападнала къщата на Ахмед Баракат, който беше заподозрян в нападение срещу израелски цивилен миналата година. 32-годишният Меир Тамари беше убит през май 2023 г. на входа на еврейско селище в окупирания Западен бряг, съобщиха тогава медици и военни. Улиците близо до входа на лагера бяха пусти в сряда следобед, а над главите им бръмчаха дронове. В покрайнините на града група израелски бронирани превозни средства бяха паркирани близо до кръгово кръстовище, докато селскостопански работници работеха във ферма от другата страна на пътя.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калпазанин

    9 5 Отговор
    Исраел не уби, исраел изби около 50 000, хиляди. Палестинци. Като ще сте обективни нека поне и заглавията ви да са точни, и сега като лицемери, почвайте да представяте евреите отново и отново и отново така вече около 70 години от лицемерно то съществуване на "държавата" им
  • 2 Калпазанин

    4 4 Отговор
    Допълнение: поправка да ги представяте като жертва
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.