Last news in Fakti

23 Май, 2024 08:56 780 1

Рухна сцена на предизборно събитие в Мексико: Петима души загинаха, а най-малко 50 са ранени

  • мексико-
  • сцена-
  • рухна-
  • загинали-
  • ранени

Срутването е причинено от силен порив на вятъра

Рухна сцена на предизборно събитие в Мексико: Петима души загинаха, а най-малко 50 са ранени - 1
Снимкa: БГНЕС

Сцена се срути по време на предизборно събитие в Нуево Леон, северозападен щат на Мексико. Петима души загинаха, а около 50 други са ранени. Събитието беше организирано от партия "Гражданско движение" в рамките на предизборната им кампания.

Срутването, причинено от силен порив на вятъра, е станало в град Сан Педро Гарса Гарсия, близо до индустриалната зона на Монтерей. Налице е незабавна медицинска помощ, като Мексиканският институт за социално осигуряване потвърди, че десетки са били лекувани в местни клиники.

Хорхе Алварес Майнес, кандидатът за президент на "Гражданското движение", беше сред засегнатите. Въпреки че се размина с леки наранявания и бързо беше изписан от болницата, той обяви, че отменя предстоящите си събития в кампанията поради травмите на членовете на неговия екип.

Трагичното събитие предизвика реакции на мексиканските политици.

Алварес Мейнс, който в момента се прогнозира да завърши трети на предстоящите президентски избори на 2 юни, изрази скръбта си за инцидента в социалните медии.

Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор също изрази съболезнованията си на семействата, приятелите и поддръжниците на засегнатите, подчертавайки националното въздействие на трагедията.

Този злощастен инцидент хвърли сянка върху изборния процес в Мексико, напомняйки на всички за важността на безопасността при публични събирания.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    0 0 Отговор
    Ами каквато партията сега ,такава ще е и загрижеността за електората ,на предизборно 5 дали фира ,след изборно ако спечелят 50 хиляди. И тава Мексико е такава цигания ,язък им древната култура .
Новини по държави: