27 Май, 2024 09:55 929 8

Южна Корея започна серия от военновъздушни учения в отговор на Пхенян

  • южна корея-
  • северна корея-
  • военновъздушни учения-
  • шпионски сателит

Ученията съвпадат с решаваща дипломатическа среща в Сеул

Южна Корея започна серия от военновъздушни учения в отговор на Пхенян - 1
Снимка: БГНЕС

Южна Корея започна серия от ударни учения, разполагайки около 20 бойни самолета. Действието идва като пряк отговор на очакваното изстрелване на шпионски сателит от Северна Корея, както съобщава Yonhap и БТА.

Сред самолетите, използвани в тези учения, бяха усъвършенстваните изтребители F-35, демонстриращи силните отбранителни способности на Южна Корея.

Ученията съвпадат с решаваща дипломатическа среща в Сеул. Президентът на Южна Корея Юн Сук Йол беше домакин на тристранна среща с две ключови фигури: китайския премиер Ли Цян и японския премиер Фумио Кишида.

Дискусиите на триото неизбежно се насочиха към неотложния проблем със Северна Корея. В единен фронт лидерите излязоха с общо изявление след срещата си. Те изразиха колективен ангажимент за денуклеаризацията на Корейския полуостров и подчертаха значението на поддържането на мира в региона. Освен това те обещаха да продължат с положителните си усилия за справяне и разрешаване на опасенията около действията на Северна Корея.

Тази комбинация от военна готовност и дипломатически диалог подчертава многостранния подход, който се възприема за гарантиране на стабилност и мир в региона на фона на нарастващо напрежение.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хито

    6 3 Отговор
    Участват Хюндай , Киа и Самсунг.
  • 2 и тия са смешници

    8 5 Отговор
    Мислят с 20 самолета да уплашат водородния ли . Само две ракети и са до там .
  • 3 Карибски пират

    11 5 Отговор
    А Южна Корея в качеството си на провокатор, знае ли, че за два часа Северна Корея може да ги заличи от лицето на Земята, ако същата се почувства застрашена?

    Коментиран от #5, #7

  • 4 1944

    2 9 Отговор
    дебелия ким пълни памперсите.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Кило

    7 1 Отговор
    Ким лудото му е през центъра , той си има атомни бомби . Като избаца южняците , самолетите им няма да има къде да кацнат.
  • 7 1944

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "Карибски пират":

    южна корея е два пъти повече кат население. а технологично е векове пред северните болшевики. и пред матушката ви също.
  • 8 бай Бай

    2 0 Отговор
    удърни учения, бреййй какъв американски смисъл на българския език
Новини по държави: