29 Май, 2024 22:46 5 929 9

В Испания започна разследване срещу съпругата на премиера на страната Педро Санчес

  • педро санчес-
  • съпругата му-
  • разследване-
  • корупция-
  • бегоня гомес

Съдът обяви, че разследването е оправдано, с което потвърди решението на съдия в Мадрид, който реши в средата на април да започне разследване срещу съпругата на Санчес

В Испания започна разследване срещу съпругата на премиера на страната Педро Санчес - 1
Снимкa: БГНЕС

Испанското правосъдие разследва съпругата на премиера Педро Санчес по подозрение в редица закононарушения, включително корупция, предаде ДПА и БТА.

Местният съд на автономната общност в Мадрид отхвърли обжалването от прокуратурата срещу започване на разследването.

Съдът обяви, че разследването е оправдано, с което потвърди решението на съдия в Мадрид, който реши в средата на април да започне разследване срещу съпругата на Санчес, Бегоня Гомес, по подозрение в търговия с влияние и корупция в бизнеса.

След като обвиненията срещу съпругата му излязоха наяве, Санчес отрече обвиненията и заплаши, че ще подаде оставка от поста, който заема от средата на 2018 г.

Той се оплака, че е подложен на тормоз от десницата и крайната десница с всички възможни средства. Въпреки това, след петдневен размисъл, по време на който отмени всичките си публични ангажименти, Санчес реши да остане на поста си.

Сигналът е подаден през април от частна организация, наречена „Манос лимпиас“ („Чисти ръце"). Организацията обвинява съпругата на Санчес, която не заема държавна длъжност, че злоупотребява с положението си, за да получава обществени поръчки.

От няколко години "Манос лимпиас“ води кампании в полза на десницата в Испания. Тя признава, че обвиненията ѝ срещу Гомес се основават на медийни съобщения. Испанската прокуратура и полицейското звено, отговарящо за корупционни престъпления, не са открили доказателства за незаконна дейност на Гомес в своите разследвания.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Червената шапчица

    22 3 Отговор
    ГЕРБ вече предвкусва завръщането си обратно на политическия връх. Бойко Борисов навсякъде говори, че народът го иска като водеща сила в управлението, а хората му с неприкрито задоволство обясняват, че времето за революции приключи и сега трябва да се върнат начело на държавата. Допреди година това щеше да изглежда като политическо бълнуване. Сега все повече заприличва на застрашителна реалност, благодарение на усърдната работа на ппдб. Браво на мравояда, гнома и кирцата.
  • 2 Гарван гарвану

    13 0 Отговор
    око не вади. Нали са назначени от него. Тотален цирк!!
  • 3 Хахах

    33 2 Отговор
    Стъпиха накриво като избраха да признаят Палестина и Соросоидите веднага се задействаха.Досега не им пречеше и нямаше нужда от разследване!!
  • 4 Прекратено

    10 5 Отговор
    е разследването .
  • 5 Бегоня

    6 1 Отговор
    Не не...., ама не бее, ...не,.......е .не мога такива неща да правя !
  • 6 До Хахах

    8 5 Отговор
    Недей да лъжеш, типично по социалистически, това започна много преди признаването им на Палестина !
  • 7 Горски

    16 4 Отговор
    Испанската прокуратура и полицейското звено, отговарящо за корупционни престъпления, не са открили доказателства за незаконна дейност на Гомес в своите разследвания. Целият театър и сценарий е на частната НПО "Чисти ръце", която също няма доказателства. От няколко години "Манос лимпиас"" води кампании в полза на десницата в Испания. Тя признава, че обвиненията срещу съпруга й се основават на медийни съобщения. След като Испания призна държавата Палестина и хоп Зеленски литна чак до другия край на Европа.
  • 8 Гориил

    8 0 Отговор
    Не е ли това същият министър-председател, който подписа карикатурен пакт със Зеленски и обеща на Украйна танкове?
  • 9 дядото

    8 1 Отговор
    след признаването на държавата палестина,какво друго да очакваме от западните демократи
Новини по държави: