31 Май, 2024 06:00 2 553 11

Служителка на Държавния департамент на САЩ подаде оставка заради доклад за Газа

  • сащ-
  • държавен департамент-
  • стейси гилбърт

В него се посочвало, че Израел не блокира хуманитарната помощ за зоната

Служителка на Държавния департамент на САЩ подаде оставка и заяви, че причина за нейното напускане е бил доклад на администрацията до Конгреса, в който според нея погрешно е било посочено, че Израел не блокира хуманитарната помощ за ивицата Газа, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Агенцията отбелязва, че служителката Стейси Гилбърт, която е работила в Бюрото за населението, бежанците и миграцията на Държавния департамент, е била експерт, като е участвала в подготовката на доклада, но е подала оставка в знак на протест срещу политиката на президента Джо Байдън към Израел.

"Има толкова ясна разлика между правилно и погрешно, и това, което се съдържа в този доклад, е погрешно", каза в интервю Гилбърт.

ООН и организациите за хуманитарна помощ отдавна изразяват загриженост относно опасностите и пречките пред получаването и разпределянето на помощите в ивицата Газа.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Поршебик

    10 31 Отговор
    А защо цял свят да е длъжен да издържа тумба мързеливи терористи?

    Коментиран от #9, #11

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 абе

    29 2 Отговор
    Поредното доказателство че са терористична държава ама има много малоумници и глупаци които милеят за тази демонстрация.

    Тези хора трябва да ги изселим там в демокрацията за да разберат колко е хубаво. Иначе ще продължават да са празни и безмозъчни индивиди.

    Коментиран от #7

  • 6 Последния Софиянец

    23 1 Отговор
    Израел нарочно изгаря хиляди пакети с храна и лекарства за Палестинците.
  • 7 Даа!

    17 2 Отговор

    До коментар #5 от "абе":

    Не е необходимо,да ги изселваме.Достатъчно е, мечтаният Рай,да им премахне визовият режим.Но там- в Рая изобщо не са загубени.Допускат лесно,без проблем ,само ганчовци с пачки.Дори паспорти им издават за нула време.Защото пачкаджията харчи пачки там.Не се завира в гетата,няма допир с реалният живот.Живее в лъскавото,пазарува в лъскавото.Идва тук,и вдига вой до небето..Там е Рая на земята!Затова не пускат нашите зомбита- скъ саняци.Иначе ще тръгнат на тълпи.Но когато там,му падне тавана на главата,от жестоката действителност,става лошо.Рекламният отдел фалира! Няма нищо по опасно,от разочарован привърженик!
  • 8 Шабан

    20 3 Отговор
    Явно много хора не само по-света, но вече и в САЩ, започват да осъзнават какво зло куче отглеждат като подпомагат и толерират, Израел и армията им! Това е добре, недостатъка е че става бавно!
  • 9 абе

    7 6 Отговор

    До коментар #2 от "Поршебик":

    Защо пишеш глупости. Изобщо не е вярно, че цял свят издържа израелците.
  • 10 Ццц

    25 2 Отговор
    От цялата администация на терористите, се намери само 1 морална жена.
  • 11 факуса

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Поршебик":

    сигур визираш сащ,щот цял свят ги издържа а който не ще го бомбят