1 Юни, 2024 22:25 1 697 43

Нетаняху: Възхитен съм от поканата да говоря пред Конгреса на САЩ

  • бенямин нетаняху-
  • израел-
  • сащ

Привилегия е да представлявам страната си там, заяви премиерът на Израел

Нетаняху: Възхитен съм от поканата да говоря пред Конгреса на САЩ - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че е „възхитен“ от поканата да говори пред Конгреса на САЩ в разгара на войната между страната му и палестинското ислямистко движение "Хамас", предаде Франс прес, цитирана от БТА.

„Възхитен съм от привилегията да представлявам Израел пред двете камари на Конгреса и да им кажа истината за нашата справедлива война срещу онези, които се опитват да ни убият“, посочи Нетаняху в изявление, разпространено от неговата канцелария.

Израелският премиер ще стане първият световен лидер, поканен да говори пред двете камари на американския Конгрес за четвърти път, посочват от канцеларията му.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Уве Бол

    41 3 Отговор
    Това ако не е поддръжка на тероризма, тури му вестник. Единият терорист в лицето на Зеленски вече говори пред Конгреса, сега и другият. Каква е приликата ли? И двамата са "богоизбрани".
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Тони

    20 2 Отговор
    Син на равин . Децата на дявола най- накрая постигнаха целта си да властват над целия свят .
  • 6 Нациста щял да

    30 2 Отговор
    говори пред Конгреса на САЩ...... Пред международният съд трябва ! Пълна излагация на САЩ ! Гнус....
  • 7 Това сега

    20 1 Отговор
    Виц ли е?
  • 8 РЕАЛИСТ

    18 1 Отговор
    Тоя си пази чекмеджето, дето е по-голямо и от Бойковото и що войни направи , за да не го вкарат в затвора. Дето има една приказка" Вържи попа, да е мирно селото" , та и тоя мизерник, докато не му сложиш прангите на краката, хиляди хора ще умират в Близкия Изток
  • 9 Още по- възхитен

    17 1 Отговор
    Ще си като се изправиш да отговаряш пред КОНГРЕСА НА ВСЕВИШНИЯ.....
  • 10 Ако съда осъди Натаняху

    13 1 Отговор
    после и дело за съучастие в геноцид и срещу САЩ ще има и американците са готови за всякакви гнусотии .....
  • 11 А САЩ могат ли

    12 1 Отговор
    И повече да се изложат пред света?
  • 12 Вземете сега например

    13 1 Отговор
    Тоя дедик и другия отвъд океана...
    Ама защо световната съдба ще е оставена в ръцете на някви изкукуригали старчета....Толкова ли се свършиха младите и инакомислещите кадърни хора.... Един вид целия свят трябва да трепери пред тия демен......тясъли старчета дето утре като се събуди не знаеш кво ще му е на акъла.....е....ти....света....
  • 13 По гнусно нещо човек не може да си

    18 3 Отговор
    Представи ...... Поканата от републиканците и демократите в Сената и Камарата на представителите в петък дойде, докато Международният наказателен съд обмисля издаването на заповед за арест на Нетаняху за предполагаеми военни престъпления.....Писмото е подписано от председателя на Камарата на представителите Майк Джонсън, лидера на Демократическата камара Хаким Джефрис, лидера на мнозинството в Сената Чък Шумър и лидера на републиканското малцинство Мич Макконъл...... „За да надградим нашите трайни отношения и да подчертаем солидарността на Америка с Израел, ви каним да споделите визията на израелското правителство за защита на демокрацията, борба с тероризма и установяване на справедлив и траен мир в региона“, се казва в писмото.

    Не се уточнява дата за речта........ Гнус и позор !
  • 14 Явно за САЩ не е проблем

    13 1 Отговор
    глобалното възмущение на хората по света от очевидните злоупотреби и престъпления от страна на Израел в Газа, където израелската армия уби повече от 36 000 души и унищожи големи части от територията и...... Потресаващо е това което се случва в САЩ ! Над 3500 протестиращи в кампусите на САЩ още са по арестите и затворите и във момента.
  • 15 Прекрасно!

    14 2 Отговор
    Нека света да види що за боклуци са САЩ и до къде могат да стигнат в подкрепата си за нацизма, военните престъпления, етническото прочистване и геноцида. Супер ....

    Коментиран от #21

  • 16 Зелен Ски

    12 0 Отговор
    Там всеки месец приказва Владимир Зеленски. Не е много изискано място вече. Само послушниците на Щатите го ползват, за на изразят преданността си.
  • 17 Една престъпна държава

    13 2 Отговор
    Подкрепяла друга престъпна държава. Някой изненадан ли е въобще? Външна политика престъпна, бивш президент престъпник .....

    Коментиран от #20

  • 18 Ний ша Ва упрайм

    3 2 Отговор
    в ООН-то ша го освиркат
  • 19 Българин

    5 7 Отговор
    Прави чест на на САЩ, че Бенямин Нетаняху е поканен да го.говори пред двете камари на Конгреса. Крайно време е България също да покани Бенямин Нетаняху да изнесе реч пред депутатите на НС и запознае с истинското положение на нещата. Терористичната групировка ХАМАС трябва да бъде унищожена.
  • 20 Затова ли

    2 6 Отговор

    До коментар #17 от "Една престъпна държава":

    дъщеря ти те напусна хвана ТЕРМИНАЛ 2 и завинаги отиде да живее в САЩ. Заслужил си го.
  • 21 Затова ли

    2 7 Отговор

    До коментар #15 от "Прекрасно!":

    синът ти завинаги те напусна, хвана ТЕРМИНАЛ 2 и окончателно отиде да живее в САЩ. Заслужил си го.
  • 22 Бах

    7 3 Отговор
    Целият свят мрази евреите . Да се спасяват както могат . Армагедон ги наблюдава .
  • 23 Неолиберал

    6 1 Отговор
    То на отези някакъв циганин Обама им беше президент. Сега е някакъв Алцхаймер. Що пък мангасарян от Изрел да не може да говори там? Сигурно и на родния ангрийски ще приказва. Не му е за пръв път да лъже американците. И на тях няма да им е да последно да бъдат лъгани. Потомци на Юда са си всички.
  • 24 Адолф Хитле

    11 3 Отговор
    Браво на евреите. Горди наследници на Третия райх. Делото на нацизма тъкмо щеше да бъде затрито в Украйна и бе спасено от Нетаняху - следващият Зеленски.

    Коментиран от #27

  • 25 Прочетете статията

    5 1 Отговор
    ===== Докато Израел бомбардира линейки и изравнява бежански лагер, Нетаняху получава двупартийна покана да говори пред Конгреса на САЩ ========
    от Оскар Гренфел от преди 16 часа..... човека е също евреин но прави брутална критика на политиката на САЩ и Израел
  • 26 Уса

    4 1 Отговор
    Това фашистите направихте пътека върху тревата на белия дом нали сте си диви и прости направо през нея
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Поканвайки израелския масов убиец

    10 1 Отговор
    да направи реч на специална съвместна сесия на Конгреса, лидерите на демократите и републиканците тотално полудяха: „За да надградим нашите трайни отношения и да подчертаем солидарността на Америка с Израел, ние ви каним да споделите визията на израелското правителство за защита на демокрацията, борба с терор и установяване на справедлив и траен мир в региона.

    Историческата аналогия, която би било уместно да се направи , би била покана към Хитлер или Мусолини да обяснят своята „визия за мир“. 
  • 29 Отец Чапаев

    6 1 Отговор
    Военолюбците се подкрепят
  • 30 САЩ вече НЕ Е Демокрация !

    5 1 Отговор
    Попитан от репортер, „Колко още овъглени трупове трябва да види, преди президентът да обмисли промяна?“ Кърби направо заяви, че няма да има „промени в политиката“.
    Когато Кърби беше попитан дали Белият дом ще направи нещо в отговор на осъждането на Израел и Съединените щати след ударите, той отговори:
    Президентът не взема решения и не провежда политика въз основа на проучване на общественото мнение. Той основава своите решения на собствените ни интереси за национална сигурност. Това изявление е публично признание от страна на правителството, че то съзнателно действа в противоречие с възгледите на огромното мнозинство от населението, което преобладаващо се противопоставя на американското спонсорство на геноцида в Газа.Освен това той твърди като основен принцип, че действията на правителството се определят не от волята на хората, а от интересите на „националната сигурност“ на държавата – тоест глобалните интереси на финансовата олигархия, от чието име държавата управлява. Само че „Някой би могъл да напомни на г-н Кърби за Декларацията за независимост, която гласи: „Правителствата се установяват сред хората, черпейки своите справедливи правомощия от съгласието на управляваните, че всеки път, когато някаква форма на управление стане разрушителна за тези цели, тя е правото на хората да го променят или премахват..."

    Коментиран от #33

  • 31 САЩ е позор !

    5 1 Отговор
    Администрацията на Байдън прокарва концепцията, че „демокрацията“ е правителство, което прави каквото си иска, в което изборите са формалност, за да се осигури легитимност на смокинов лист за политики, срещу които се противопоставя огромното мнозинство от населението.Кога точно по време на предизборната си кампания през 2020 г. Байдън каза на обществеността, че ще позволи на Израел да избие десетки хиляди палестинци и да избие от глад население от два милиона?...В допълнение към представителното управление, изразяването на народната воля теоретично се осъществява чрез протест или, на езика на Първата поправка, „правото на хората да се събират мирно и да подават петиции до правителството за компенсиране на оплакванията“.

    Но в Съединените щати мирните събрания се криминализират. През последните два месеца близо 3000 американци бяха арестувани за мирни демонстрации срещу геноцида в Газа.
  • 32 САЩ е позор !

    5 1 Отговор
    Американското правителство възприема една изцяло тоталитарна визия за обществото, в която запазването на интересите на националната сигурност на държавата - като пазител на интересите на финансовата олигархия - е основната му причина за съществуване и всяка опозиция трябва да бъде потиснат със сила.Тази концепция беше формулирана в  дискусия по-рано този месец от бившия председател на Обединения началник-щаб на въоръжените сили Марк Мили и Алекс Карп, главен изпълнителен директор на отбранителния изпълнител Palantir. Карп обяви, че антивоенните протести са „инфекция вътре в нашето общество... Ако искате да спрете тези хора, трябва да сте готови да бъдете яростни“.....Геноцидът в Газа бележи значителна повратна точка в прегръдката на оголената престъпност в чужбина и диктатурата у дома. Масовите престъпления, извършвани в Газа, са подготовка за предстоящи още по-големи престъпления, на фона на неистов стремеж за ескалиране на война по целия свят. Неограниченият милитаризъм и империалистическото варварство се насърчават от всички институции на класовото управление, като медиите играят определената им роля.
  • 33 ха ха

    0 3 Отговор

    До коментар #30 от "САЩ вече НЕ Е Демокрация !":

    Проблемът е, че червените чалми са малцинство в САЩ...
  • 34 Няма лошо цял свят още веднъж да види

    5 2 Отговор
    че САЩ са просто една гнусна престъпна държава !
  • 35 САЩ е позор !

    1 1 Отговор
    ..Стивънс написа: .....Нациите… са склонни да канонизират лидери, които, изправени пред ужасния избор от злини, които всяка война представя, въпреки това са избрали морално компрометирани победи пред морално чисти поражения.... Изявлението на Стивънс на практика изплагиатства реч на Адолф Хитлер от 1939 г. пред германското висше командване, в която той призова германските военни да извършват военни престъпления и да се противопоставят на международно признатите закони на войната. Хитлер заявява:
    Нашата сила се състои в нашата бързина и в нашата бруталност. Чингис хан води милиони жени и деца на клане – с предумисъл и щастливо сърце. Историята вижда в него единствено основател на държава....Осъждайки тези и други призиви към престъпност от страна на нацистките лидери, Роман Руденко, един от прокурорите в Нюрнбергския процес, каза:
    Подсъдимите знаеха, че циничната подигравка със законите и обичаите на войната представлява най-тежкото престъпление. Те го знаеха, но се надяваха, че тоталната война, като донесе победа, ще осигури и техния имунитет. Но победата не дойде по петите на техните престъпления.
  • 36 И медиите в САЩ са позор !

    4 1 Отговор
    В статия, публикувана в сряда, колумнистът на "Ню Йорк Таймс" Брет Стивънс осъди всякакви ограничения върху воденето на война, независимо колко голям е броят на цивилните жертви, които Израел има право да убива, или мащабът на войната на САЩ с ядрено въоръжената Русия......
  • 37 САЩ са и вътрешни терористи

    6 1 Отговор
    В Съединените щати мирните събрания се криминализират. През последните два месеца близо 3000 американци бяха арестувани за мирни демонстрации срещу геноцида в Газа.
  • 38 Тодор Живков 1982

    6 2 Отговор
    ===== Пълна солидарност другари с палестинският братски народ. Израел са нацисти и терористи извършващи апартейд и геноцид. САЩ са съучастници във всички престъпления на ционисткият-нацистки режим на Израел =====
  • 39 Нетаняху: Възхитен съм от

    5 1 Отговор
    Кретенията на ФАШ
  • 40 Иван

    4 2 Отговор
    Гнусната еврейска са.танинска нацистка хазарска коварна сп.ер.ма Бенямин Нетаняху е заповядала поканата.
  • 41 Момчил

    2 8 Отговор
    Нетаняху е един от свестните и прозорливи световни политици. За това някой се мъчат да го компрометират и отстранят от власт.

    Коментиран от #42

  • 42 Ти НАЦИСТ ?

    2 1 Отговор

    До коментар #41 от "Момчил":

    Или много зле?
  • 43 Ник.А

    0 0 Отговор
    😂😂😂 голям образ.