Last news in Fakti

12 Юни, 2024 05:32 590 1

Трус от 4.8 по Рихтер причини дребни щети в Южна Корея

  • южна корея-
  • земетресение

Не се съобщава за пострадали хора

Земетресение с магнитуд 4,8 счупи днес прозорци и причини други дребни щети в рибарско селище в югозападната част на Южна Корея. Не се съобщава за пострадали хора, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Земетресението, чиято дълбочина се оценява на 8 км, е най-силното, регистрирано в Южна Корея тази година.

Служителка в противопожарната служба на провинция Северна Джeола заяви, че са получили близо 80 обаждания от хора, усетили труса.

Според информацията на противопожарната служба до момента служителите са потвърдили три незначителни случая на материални щети в Буан, като напукана стена на склад, счупен прозорец и счупени стенни плочки в две къщи.

Южнокорейската метеорологична служба съобщи, че хората са усетили труса в югозападната част на провинция Северна Джеола.

Министър-председателят Хан Дък-су даде инструкции за предпазни мерки заради възможни вторични трусове. Има готовност за евакуация на жители и защита на ключова инфраструктура като електроцентрали и транспортни мрежи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Новина

    0 0 Отговор
    От "факти" предизвика незначителна реакция. По друг начин щеше да изглежда ако трусът беше с сила 8.4. тогава щетите щяха да бъдат значително по-значителни.
Новини по държави: