Last news in Fakti

14 Юни, 2024 05:47 1 653 31

Г-7 обсъжда прекомерния индустриален капацитет на Китай и подкрепата на Пекин за Русия

  • г-7-
  • италия-
  • китай-
  • папа франциск

В последния ден от срещата на световните лидери ще се включи и папа Франциск

Лидерите на страните от Г-7 ще продължат годишната си среща на върха през последния ден от разговорите днес, като въпросът за Китай ще бъде първи в дневния ред преди речта на папа Франциск за изкуствения интелект, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Докато Украйна доминираше през първия ден на разговорите, Китай ще бъде ключов въпрос тази сутрин. Очаква се лидерите да изразят своята загриженост относно прекомерния индустриален капацитет на Китай и подкрепата на Пекин за Русия.

Освен речта си за изкуствения интелект, папа Франциск ще участва в няколко двустранни срещи, включително с Байдън, Зеленски и турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

"Това е исторически ден. Ще посрещнем Светия отец. Това е първото участие на папа на среща на Г-7. Горда съм, че това ще стане по време на италианското председателство", отбеляза снощи пред журналисти италианският премиер Джорджа Мелони.

Лидерите ще обсъдят също и миграцията, която е ключов въпрос за Мелони, настояваща Европа да ѝ помогне да ограничи потоците от нелегални мигранти от Африка. Тя стартира нова инициатива за стимулиране развитието на африканския континент с цел да се справи с основната причина за напускането на родните им страни.

Много от лидерите ще напуснат Италия късно утре, включително Байдън, а Мелони заяви, че те вече са се договорили относно заключенията от срещата на върха, които трябва да бъдат одобрени в края на деня.

Съботният ден е отреден за двустранни срещи преди заключителната пресконференция на Мелони.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    53 4 Отговор
    Щяло да бъде исторически ден, демек Светия лихвар ще благослови пиратите от Г-7.

    Коментиран от #4

  • 2 Гориил

    40 3 Отговор
    Губещи.
  • 3 А стига бе

    56 3 Отговор
    Най-големите длъжници, ще обсъждат Китай и Русия-явно наистина са А лтави тия ....
  • 4 Пешо

    54 3 Отговор

    До коментар #1 от "да де":

    "Прекомерния" т.е. все едно комшията да обсъжда защо ти имаш такъв спретнат имот.. и какво да направиш за да го разеалиш. После да ми обясняват че българина бил злобен и завистлив.. не е важни аз да съм добре, а вуте да е зле , май е внесено от запада.....

    Коментиран от #31

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Си Дзипин

    6 29 Отговор
    Те Русия и Украйна нека се бият, пък накрая аз ще ги изкупя и двете с парцалите.
    На далавера съм.
  • 7 Гориил

    36 1 Отговор
    Снежанка и седемте джуджета.
  • 8 7-те помощници

    46 3 Отговор
    На сатаната ще обсъждат "икономическата мощ на Китай"? Е, защо не се казва, че Китай е социалистическа страна? Те през 90-те г. вместо да си разрушат всичко, създадено от социализма, като повечето бивши соц страни, просто позволиха предрринимачеството и частната собственост. Най-умното, което можеха да направят. И за това така напреднаха. А ние европейците и Русия минахме по абсолютно варварски път и загубихме огромни активи, създадени от предишната система. Китайците излязоха много по-умни, от всички други. И сега с войната пак са така. Г7- "великите джуджета" щели да обсъждат Китай? Нямат толкова мозък за това....

    Коментиран от #25, #29

  • 9 Пропадане

    41 2 Отговор
    Картинката се изясни. Гей партито без кьорето-водача на най-голямата амбриажна секта се оформи.Сега са Г-8,безкрайната оргия. Добре, че я има Русия, да лекува Света от чумата!
  • 10 Гориил

    37 2 Отговор
    Започва паника на световния пазар на банкови услуги.
  • 11 Ний ша Ва упрайм

    29 3 Отговор
    тия си чешат езиците само! Китайците нема се вържат на имперските им мераци те си имат свой
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ТаУмВзе

    30 2 Отговор
    Мъпетите, почват да се Усещат, че 21 век принадлежи на Китай. Хаххааха
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Сандо

    40 2 Отговор
    Казано простичко:Никой няма право да бъде богат,освен страните от Г-7.Ако някой посмее да се съпротивлява и надигне глава следва бой и икономическо робство.

    Коментиран от #17

  • 16 Още Ванга е

    27 3 Отговор
    Казвала, че 21-ви век ще принадлежи на Русия, Китай, Индия, Бразилия.... А западналите напълно ще западнат.
  • 17 Гориил

    24 2 Отговор

    До коментар #15 от "Сандо":

    Ако не харесвате нацизма, доходите от вашите банкови депозити вече не са ваши.
  • 18 Радикален

    11 0 Отговор

    До коментар #12 от "Да, умни":

    начин да се отърват от дълговете си! С един удар изчезват кредиторите и ДЛЪЖНИЦИТЕ, след което ще се започне от нулата, ако остане някой, който да иска кредити, и някой, който да му ги дава... А в такъв случай е много спорно дали въобще ще остане някой, който да ползва пари...
  • 19 Прекомерния индустриален капацитет

    24 2 Отговор
    като разбираме, е много лошо нещо! И тия умници от Г-7 са се загрижили и искат да помогнат на Китай, да се справи с този си проблем,

    Доживях и това да чуя!

    След като САЩ помогнаха за деиндустриализацията в Германия.

    Коментиран от #26

  • 20 ОБЕКТИВНО

    12 0 Отговор
    Значителни финансови сътресения предстоят във финансовия свят, тъй като Саудитска Арабия реши да не подновява своето 50-годишно споразумение за петродолара със Съединените щати. Сделката, която изтече в неделя, 9 юни, беше крайъгълен камък на американското глобално икономическо господство,
    Подписан на 8 юни 1974 г., договорът включваше създаването на две съвместни комисии: едната – основана на икономическото сътрудничество, а другата – на военните нужди на Саудитска Арабия.
    Американски служители по това време изразиха оптимизъм, че сделката ще мотивира Саудитска Арабия да увеличи производството си на петрол. Те също така гледаха на споразумението като план за насърчаване на икономическото сътрудничество между Вашингтон и други арабски страни.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 😁.........

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Да, умни":

    Изперкал си от всякъде... 😁.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Аква

    19 1 Отговор
    И на кого е необходимо да знае какво ядат или изхождат дебелогъзите от г7. А да, и ги дразни икономиката на Китай...
    Боже, каква безсмислица на фона на геноцида в Газа!!!
    Престъпници!$$$$
  • 25 Абсолютно сте прав

    11 0 Отговор

    До коментар #8 от "7-те помощници":

    Но за това се иска трезво и безпристрастно виждане- оценка.Винаги ме напушва смях,когато разни зомбирани примитиви използват - комунистическа Русия! Русия след юдата Горбич,и още повече,при алкаша Елцин се превърна в чисто капиталистическа държава,и то- от най лошия тип- неолибералният .Там тогава,( продължава и сега) най дивата му форма,която няма дори на запад.Гледай Русия и не питай за България.Едно към едно във всичко.Мутри и ОПГ и там и тук.Олигарси пръкнали се за един ден, присвоили/ приватизирали огромни производствени мощности, подземни богатства,горски масиви,- и там и тук.Висш ешелон - местна власт,губернатори( нашите областни) до Думата- корупция на ента степен.Държавни поръчки за милиарди- само за свой човек - и там и тук.ЧСИ- и там и тук.Частни дружества за ток,вода,включително наеми и газови доставки за бита.Частно здравеопазване- източват милиарди годишно.Фармацевтика- олигархичен модел- и там и тук.Феодализъм в регионите- и там и тук.Разликата е,че там мащабите са огромни.Имат от всичко,по много,но е преминало в частни ръце.Китаеца се оказа наистина мъдър.Запази всичко,без промени във икономическия модел.Но съчета най успешното и от двата модела.Защо преуспяват;: ами не допуснаха частник ( нито отвън,нито вътре) в най важните, стратегически отрасли- производство и продажба на ел.енергия,водни ресурси, подземни богатства,ВПК,ЖП транспорт и авиация.И главното; На тяхна територия няма нито една чужда банкадори филиал.Няма и такива,на местни б
  • 26 Ами виж

    15 0 Отговор

    До коментар #19 от "Прекомерния индустриален капацитет":

    с какво "предложение" излезе сащисаната министърка на финансите към Китай! Звучи смешно, че тя поиска китайците да си намалят индустриалното си производство, но очевидно освен молби, друг начин не могат да открият да понамалят големия търговски дефицит с Китай... Могат само да молят, щото освен всичко друго, Китай се явява и един от големите кредитори на сащисаните...
  • 27 значи,

    14 0 Отговор
    когато експлоатират китайците, реализирайки минимални разходи за производство - всичко е ОК и никой не се притеснява от прекомерния индустриален капацитет на Китай. Обаче, ако китайците се осетят и канализират финансовите потоци, така че и държавата им да печели, то край - от Г7 са притеснени.
    Абе тия, действително ли смятат, че на тях всичко им е позволено и целия свят трябва да им слугува? Все повече се налагат правила, които показват само едно - няма принципи като конкуренция, пазар и законност. Важно е тия от Г7 да са добре, та било то с цената на грозния нов неоколониализъм. Да, ама не. Няма доброволни роби. Никой не ги е карал да си изнасят производството в Китай, сега да си сърбат попарата, която сами надробиха.
  • 28 фен на сидеров

    17 0 Отговор
    седем разбойника кроят капата на русский мир и един индустриален дракон !
  • 29 факуса

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "7-те помощници":

    и всичко по важно е 50% държавно
  • 30 група

    2 0 Отговор
    клоуни....и палячовци ..Пълен цирк за (масите)
  • 31 Калпазанин

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пешо":

    И светия сатана 🤔🤔🤔🤔🤔ционистката религия, или подобрената талмуда с две лица
Новини по държави: