Last news in Fakti

15 Юни, 2024 17:53 1 235 16

Ердоган: Байдън е изправен пред "тест за искреност" относно справянето с войната в Газа

  • реджеп ердоган-
  • джо байдън-
  • израел-
  • ивицата газа

Германия е смекчила позицията си по отношение на продажбите на самолети Юрофайтър на Турция

Ердоган: Байдън е изправен пред "тест за искреност" относно справянето с войната в Газа - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че американският президент Джо Байдън преминава през "тест за искреност" в действията си по отношение на войната в Газа, предаде Ройтерс и БТА.

В разговор с журналисти на връщане от срещата на върха на Г-7 в Италия Ердоган каза, че Байдън се очаква да покаже, че планът за прекратяване на огъня в Газа не е "пресметната предизборна тактика", а искрено усилие за спиране на войната.

Той също така посочи, че Германия е смекчила позицията си по отношение на продажбите на самолети Юрофайтър на Турция. През ноември Турция заяви, че води преговори с Великобритания и Испания за покупка на Юрофайтър Тайфун (Eurofighter Typhoon), въпреки че Германия се противопостави на идеята.

"Самолетите Юрофайтър са важни за нас", подчерта турският президент.

Ердоган също така заяви, че инфлацията ще достигне по-благоприятно ниво през последното тримесечие на годината със стъпки по отношение на лихвите, които предстои да бъдат предприети.

"Политиките, целящи ребалансиране на икономиката, дават плодове", посочи още турският държавен глава.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    19 3 Отговор
    На срещата на Г7 Бай Дън не знаеше къде се намира.Мелони го водеше като бебе.
  • 2 да де

    12 2 Отговор
    Какъв тест на истината бай пън не знае жив ли е, умрЕл ли е.
  • 3 Бай дрън

    16 3 Отговор
    Е в пълна деменция .само дето е жив.както и сащ
  • 4 Смешки

    23 4 Отговор
    Байдън и "тест за искреност"..... Има ли смисъл като целият свят видя че САЩ са една престъпна лъжлива държава съучастник и спонсор на тероризъм военни престъпления и геноцид. Няма престъпление на нацистки Израел които реално да не са подкрепяни от Белият дом.
  • 5 Тръмпакис

    6 4 Отговор
    Войната в Газа ще я реши чичо ти Дони, даже може да натисне и Украйна майна да приеме условията на Русия и там да я приключи набързо войната.
  • 6 "тест за искреност"

    9 2 Отговор
    В психодиспансера правят ли?
  • 7 С ДРУГИ ДУМИ

    7 2 Отговор
    КВО ЛИ МУ Е В КУХИНАТА НА ШАШАВИЯ ДЖО..?
  • 8 Презвитер Козма

    3 9 Отговор
    Байдън е дементен старец за хоспитализиране. Човека който командва в сянка е Обама, затова държат дядката за параван, защото Обама не може да се кандидатира отново. Дано на есен дойде Тръмп на власт и нарита араби, рушляци и китайски комунисти в миша дупка.

    Коментиран от #11, #14

  • 9 Западната

    5 3 Отговор
    Пропаганда не смогва да сменя памперси. Толкова са се ос.р.али ,че вони от километри. Лицемерието им отдавна не може да се прикрие. За каква искреност може изобщо да става дума. Ясно е ,че Турция е на страната на НАТО и съответно е зависима от САЩ ,но щом желае искреност ще трябва да гледа фактите в очите а не да ги пропуска през кривата призма на запада.
  • 10 Българка

    3 19 Отговор
    Пуснете помпите с водата в тунелите на ГАЗА и приключвайте с ХАМАС

    Коментиран от #12

  • 11 Неофит Рилски

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Презвитер Козма":

    Много са му малки ританките на тръмпчо. Първата му работа ,ако има късмет мафията да го допусне до оралния кабинет ,е да отиде и да се помоли на Китай да му даде няколко долара повече ,че да си оправи вътрешните бакии. После да да се разбере Путин за почивка за превъоръжаване на съюзниците от НАТО. След това да си върне обратно всичко ,което Байдън му отне с безкрайните интриги и скалъпени обвинения. И чак тогава да застане начело на остатъка от не много съединените американски щати.
  • 12 Още ли

    14 1 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Не се намерил помпаджия за теб ,че сънуваш само помпи. Хамас ще продължи да съществува ,така както съществуват ядрата на ИДИЛ ,алкайда и бойците им преминават от една организация в друга. "Някой" има интерес от това. Да ти кажа ли кой или сама ще се сетиш.
  • 13 бай Пън

    2 1 Отговор
    "американският президент Джо Байдън преминава през "тест за искреност"

    Той е бил съвсем искрен ама не помни какво е обещал или се е объркал. "планът за прекратяване на огъня в Газа" - то това Газа не беше ли град в Украйна.
  • 14 Антитрол

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Презвитер Козма":

    "Дано на есен дойде Тръмп на власт и нарита араби, рушляци и китайски комунисти в миша дупка"

    Ха ха ха, ама Тръмп ще спре парите на нашите козячета и тях ще нарита а с "араби, рушляци и китайски комунисти" каза че щял да се разбере и да спре войната за 24 часа. Задават се лоши дни за нашите козячета въпреки че те обърнаха палачинката и докато плюеха по Тръмп сега казват "дано на есен дойде" но и това няма да ги спаси.

    Коментиран от #15

  • 15 българина

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Антитрол":

    е гадна продажна душица който и да дойде той ще е с него - имам предвит тези дето никой не ги избира а те са все там да лапат
  • 16 Българка

    2 4 Отговор
    Всеки, който нападне Израел ще бъде унищожен. Израел трябва премахне ХАМАС.Иначе няма да има покой никога.Тези главорези още от малки ги учат да мразят и убиват,а техните шиитски "мюсюлмански братя" ги използват за "пета колона".
Новини по държави: