Last news in Fakti

16 Юни, 2024 04:24 1 467 7

Три допитвания вещаят погром за управляващите на Острова

  • риши сунак-
  • консерватори-
  • избори-
  • великобритания

Резултатите предвиждат "електорално изтребление" за консерваторите на премиера Сунак

Три допитвания вещаят погром за управляващите на Острова - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Три допитвания до общественото мнение в навечерието на изборите във Великобритания показват, че консерваторите на премиера Риши Сунак ще преживеят на вота в началото на юли "електорално изтребление", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Анкета на компанията "Саванта" показва, че Лейбъристката партия на Киър Стармър, която сега е в опозиция, ще получи 46 процента, докато консерваторите отчитат спад с 4 процента до 21 процента.

Отделно допитване на компанията "Сървейшън" показва, че консерваторите може да получат едва 72 места в Камарата на общините, в която има общо 650 места. Лейбъристите биха могли да получат 456 места в Камарата. Резултатът на торите би бил най-ниският от 200 години насам. Изразено в проценти допитването вещае 40 процента за лейбъристите и едва 24 процента за консерваторите. Според анкетата партията "Реформирай Обединеното Кралство" на Найджъл Фараж ще получи 12 процента.

Трето допитване показва, че лейбъристите ще имат 40 процента, консерваторите - 23 процента, а партията на Фараж - 14 процента.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдааа

    27 0 Отговор
    Ами тоз Риши Сунак, като го гледам на снимката, си е чист типичен англичанин. Щом са си го избрали, сега да си му сърбат попарата, а не да дават на заден ход.

    Коментиран от #2

  • 2 Налудник

    24 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мдааа":

    И името му такова едно, съвсем английско. Не като Джон или Хари, примерно, на тия от малцинствата.
  • 3 Риши Бунак

    21 0 Отговор
    Обещавам да изравня жизнения стандарт на англичаните с индийците.
  • 4 УдоМача

    14 2 Отговор
    Соске мангес, бе Риши?!
  • 5 12345

    15 0 Отговор
    Такава ще е съдбата на всички евроатлантици, загърбили интересите на собствените си страни и народ и превърнали се в послушни васали на САЩ.
  • 6 Ушатият сунак

    4 0 Отговор
    постигна рекорд в ниската популярност от 200 години. Да го оставят докато достигне лирата индийската рупия.
  • 7 Бай Иван

    4 1 Отговор
    Тоя на снимката го познавам бе? Ми ,че той братчеда от Столипиново . Я в какъв костюм се е барнал ? Ама го познах по леко разцентрования поглед остатък от инбридинга в родата. Ама така е добре. Малко трудно го разбират в каква посока е вперил взор и винаги ще ти каже ,че гледа в правилната.
Новини по държави: