Last news in Fakti

16 Юни, 2024 13:25 873 11

Израел: тактическата пауза в южната част на Газа не означава пълно прекратяване на боевете

  • израел-
  • ивицата газа-
  • примирие-
  • огън

За днешния ден отварят товарната транспортна ос

Израел: тактическата пауза в южната част на Газа не означава пълно прекратяване на боевете - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Въвеждането на тактическа пауза в южната част на ивицата Газа е насочено към подобряване на хуманитарната ситуация и не означава пълно прекратяване на военните действия в района, включително град Рафах.

„Израелските отбранителни сили ясно показват, че няма прекратяване на военните действия в южната част на ивицата Газа и боевете в Рафах продължават. Няма промени и в процедурата за внос на стоки в ивицата Газа. Товарната транспортна ос ще бъде отворена през деня, съгласувано с международни организации, само за превоз на хуманитарна помощ“, се казва в съобщение на пресслужбата на израелските отбранителни сили.

По-рано пресслужбата на армията съобщи за въвеждането на „локална тактическа пауза в бойните действия“ в южната част на анклава от 08:00 до 19:00 за хуманитарни цели. Армията подчерта, че това се прави „след допълнителни дискусии с ООН и международните организации“.

Отбелязва се, че паузата важи за маршрута от ГКПП Керем Шалом до до магистрала Салах ад-Дин и по на север. Новата процедура ще бъде в сила „до второ нареждане“.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ванга

    2 3 Отговор
    Китай играе ключова роля в мира устроен на Украйна от Русия, мир ще има само ако се изсели половин Украйна, минира цяла Украйна, направи се геноцид, нправи се окупация на една трета от Украйна, подкрепа от демократични държави и организаоции, като ИРан Северна Кроея Китай, Колумбия, Венецуела, Хамас, дава се бъдеща подкрепа за ликвидация на държава Украйна и тя не трябва да бъде нито в ЕС нито в НАТО нито ядрена сила, без армия без достъп до море и напътсвтана от Аятоласи, Кремълджии, Северно корейци все истински деимокрации на света тогава ще настъпи мир и демокрация в УКрайна това е спроед плана на Китай Русия и всички от БРИКС и ШОС срещу Запада

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ванга":

    Объркал си Форума
  • 4 Цанко

    8 4 Отговор
    Що не викате тука слава за палестина. Защо няма санкции за Израел. Международни срещи, гръмки изяви за добро и зло за хората и техните права и свободи. Урсула облечена в палестинското знаме? Израел ги изрина, изби и остави без ток, вода. Предизвика хуманитарна криза за цивилното население много по мащабна от тази в Украйна. И после тия ще излизат и обесняват за демокрация и ще проявяват загриженост за хората. Европа,САЩ и Кнада Англия никога не са имали по слаби и жалки, лицемерни слаби, и арогантни лидери политика с троен стандарт направо. И само овцете не го виждат това, най-лошото е ,че хората забравиха да расъждават…

    Коментиран от #5, #11

  • 5 МИТ

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "Цанко":

    Същите тези без ток и вода подкрепяха Хамас, същите тези не казаха нищо за над 2000 избити безразборно цивилни а сега хленчат за ток вода и подкрепа от диктаторски режими на БРИКС и ШОС , като толкова ги обичате сменете местоживеенеето от Запада и се принесете в държава от БРИКС и ШОС и заживейте по техните правила вместо да пълните фромуте в защита на Хамас срещу Израел, защита на Русия срещу Украйна и защита на Китай срещу Тайван
  • 6 Бесен язовец

    2 2 Отговор
    Пуснете помпите с водата в тунелите на ГАЗА и приключвайте с ХАМАС 7
  • 7 Гориил

    1 0 Отговор
    Тактическа пауза означава, че враговете на Америка няма да позволят войната в Близкия изток да приключи бързо. Влиятелни и мощни играчи искат да балансират украинската криза и при никакви обстоятелства няма да напуснат бойното поле.Няма да можете да си починете без доброжелателно и заинтересовано руско участие в разрешаването на близкоизточния конфликт.В същото време Русия не иска да ви помогне.Европа е токсична.
  • 8 Град Козлодуй

    1 1 Отговор
    Израел трябва да Спре Нетаняху Имайте Грях от Господ
  • 9 Гориил

    0 0 Отговор
    Русия няма да отслаби натиска.
  • 10 Хаха

    0 0 Отговор
    "Тактическа пауза" означава, че хусите успешно за думнали корабите с доставки за Израел, сега нямат достатъчно оръжие и търсят алтернативни маршрути...
  • 11 Цане ,

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Цанко":

    Няма как да поучаваш , какво да прави нападнатият , с нападателят ...