Last news in Fakti

17 Юни, 2024 14:44 887 33

Радев: В една парламентарна република най-важното е парламентът да работи. Затова го свиках възможно най-рано

  • румен радев-
  • парламент-
  • република-
  • свикване

"Само стабилен регион, който е проспериращ икономически и се базира на взаимното доверие, може да направи крачка напред в своето общоевропейско бъдеще. Подчертавам интереса към двустранното сътрудничество, особено в сферата на икономиката", каза в началото на пресконференцията президентът на Черна гора Яков Милатович

Радев: В една парламентарна република най-важното е парламентът да работи. Затова го свиках възможно най-рано - 1
Снимка: БНТ

Държавният глава Румен Радев коментира свикването на новия 50-и парламент в сряда. Президентът направи изявление по време на пресконференция с черногорския си колега Яков Милатович при официалното си посещение в Черна гора, съобщават от БНТ.
В една парламентарна република най-важното е парламентът да работи. Затова свиках парламента възможно най-рано. От решенията на парламента зависи развитието на всички останали въпроси. Вярвам, че България ще продължи да отстоява своята политика на подкрепа на евроинтеграцията на Западните Балкани. България е основният двигател на тази политика. Вярвам също така, че българският парламент и правителство ще продължат да се придържат към тези политики, които да гарантират устойчивост и необратимост на евроинтеграцията на Западните Балкани. Това ще рече този процес да не бъде ускоряван и подвластен само на базата на геополитически обстоятелства. А да се движи на принципа на собствените заслуги и спазването на Копенхагенските критерии. Да се съди съобразно политиките за изграждане на добросъседски отношения, на конструктивно партньорство със съседните държави, на спазването на човешките права и върховенството на правото", каза Румен Радев.
"Благодарим за политическата и експертна подкрепа за евроинтеграцията на Черна гора, като се надяваме да станем 28-ата страна членка на ЕС до 2028 г. Само стабилен регион, който е проспериращ икономически и се базира на взаимното доверие, може да направи крачка напред в своето общоевропейско бъдеще. Подчертавам интереса към двустранното сътрудничество, особено в сферата на икономиката", каза в началото на пресконференцията президентът на Черна гора Яков Милатович.

В знак на трайното приятелство между нашите държави държавните лидери ще посадят "дърво на приятелството" в двора на президентската резиденция в Цетине. Ще започне и реципрочно наименуване на улици в Подгорица и в София на важни личности или географски имена в двете държави, допълни Милатович.

"Искам да благодаря на президента на Черна гора за поканата и топлото гостоприемство. България цени изключително високо отличните си отношения с Черна гора, базирани на дългогодишно приятелство и взаимно доверие, на вековни културни, исторически и духовни връзки, на конструктивно партньорство и на общи цели. С президента Милатович направихме обстоен преглед на нашите двустранни взаимоотношения и обменихме мнения по актуални въпроси", каза държавният глава Румен Радев.
Радев подчерта, че и от двете страни има амбиции за задълбочаване на двустранното сътрудничество в сферата на индустриалното сътрудничество, икономиката, ИТ сферата, отбраната, науката, културата.

"Ключовото условие е да имаме по-добра свързаност", подчерта Радев.

Той допълни, че очаква правителствата на двете държави да работят по-активно за откриване на директна авиолиния между София и Подгорица.

Радев е обсъдил с Милатович перспективите пред Черна гора за по-бърза евроинтеграция.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    14 1 Отговор
    Свикал си възможно най-рано, та да го и разпуснеш час по-скоро.

    Коментиран от #16

  • 2 ТаУмВзе

    7 4 Отговор
    Некой да му Нарисува, че територийка връткана от краварчето Не е Държава отдавна. ХАХАХХАХХАХ
  • 3 Софийски

    10 9 Отговор
    Импийчмънт на двуграмовия зелен чорап
  • 4 Чета

    6 3 Отговор
    и не вярвам на очите си !
  • 5 пешо

    10 3 Отговор
    сега ще има рев , че рано си го свикал
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Да бе

    5 1 Отговор
    Много добре си беше като не работеше 1 месец... Сега почват пак скандали, интриги, тъпотии от сутрин до вечер ... Смисленото и градивното е напълно изчезнало от тази институция
  • 8 Ханку Брат

    13 1 Отговор
    Да не забравиш когато засвири химна в НС демонстративно да напуснеш! Като миналия път!
  • 9 Айсамани

    9 2 Отговор
    Президенте,той и нашия Парламент работи,само че срещу своите граждани.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Мария

    10 3 Отговор
    То този парламент представлява по-малко от 30% от гласоподавателите. Нещо не мисля, че трябва да му се дава право да решава каквото и да е, освен почистването на улиците около него.

    Коментиран от #12, #17, #19

  • 12 Абе

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Мария":

    При тия хакнати пръскачки... А иначе чалга сглобка се сформира
  • 13 ЕДГАР КЕЙСИ

    6 8 Отговор
    ФАШИСТА (П)РЕZИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ ................ ZAщИТАВА ИНТЕРЕСИТЕ НА ФАШИСТА ПУТЛЕР ............... ФАКТ !
  • 14 Анджо

    5 6 Отговор
    Това е най проклетият боклук.
  • 15 Смърфиета

    3 2 Отговор
    Президентът в Подгорица, икономическо сътрудничество, свързаност, всичкото това хубаво. Ама аз не мога да разбера, защо ускорената европейска интеграция на Украйна боксува вече две години и половина! Поне от кумова срама да ги бяха приели в ЕС и НАТО! Киев да не би да е някаква провинция на Москва, където нищо не се случва, и където нищо не знаят и не разбират!?
  • 16 Смърфиета

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Недей, че твоят човек Етиен Леви изгаря с едни заплатки! Не си ли солидарен с него?
  • 17 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "Мария":

    ТЕЗИ БЪЛГАРИ КОИТО ............. "НЕ ГЛАСУВАТ , ДА СИ ИЗДИГНАТ .............. ZEЛЕНИЯ ЧОРАП" ........... НАЙ "ПОЧТЕНИЯ" ФАЛШИВ ГЕРОЙ И ФАЛШИВ "НАТОВСКИ ГЕНЕРАЛ И РУСКИ ШПИОНИН ....,........ ФАКТ !

    Коментиран от #20, #21

  • 18 ДОБРЕ БЕ РАДЕВ , ТИ СВИКА ПАРЛАМЕНТА

    2 1 Отговор
    ТОЙ РАБОТИ , НО НИКОГА НИЩО НЕ ВЪРШИ , КАКЪВ Е СМИСЪЛА ДА РАБОТИ ,КАТО САМО ЯДАТ И ХАБЯТ ТОАЛЕТНАТА ХАРТИЯ , ПЪК И МНОГО Я КРАДАТ !
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    Знаеш ли ОТКОГА В АРМИЯТА НЯМА ZЕЛЕНИ ЧОРАПИ И ZЕЛЕНИ ПОТНИЦИ❓❓❓❓❓

    Коментиран от #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Смърфиета

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    ...и зелени презервативи.
  • 23 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "ОСТАВКА ЗА КАРМАЗЪ ФАТМАК!":

    "Достойният борисОФ" :
    Ако тук започнат да гърмят , аз пръв ще избягам !"
    Това го обяви на събиране пред симпатизанти и го излъчиха‼️

    Коментиран от #25

  • 24 Анджо

    3 1 Отговор
    Защо , питам факти. Най неоправданите хора са инвалидите. Бойко ви показа, че един пожарникар е по умен от такива келеши като вас. Нали дойдоха чак от Харвард ииии се оказаха , че са прости като Радев, и
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Истината

    2 0 Отговор
    Радев е главният агент на Русия у нас, опора на петата и колона. Именно върху тази плоскост - ние, които настояваме за България в Европа, срещу Радев и националните предатели путинофили, които реално ни теглят към Азия, опонентите ни ще изгубят отвсякъде.
    Най-важното е, че е тръгнал нов партиен проект, който цели да разшири и фиксира електоралната база на президента, която се счита за по-широка от тази на БСП, разпадащата се "Възраждане" и ИТН взети заедно, за да могат да спечелят избори да съставят правителство. Радев няма здрава електорална база и рейтингът му е "рисуван", най-малкото такъв който трудно може да се трансформира в партийна подкрепа.
    Разкритията за лобизъм в полза на Русия и критиките му срещу съюзниците в НАТО и ЕС, както и разкритията за корупция и национално предателство, ще натикат Радев там където е и агент Гоце.
  • 27 Слънчо

    2 0 Отговор
    Национален предател!
  • 28 Велики мислители

    1 0 Отговор
    Журналист към Борисов: Пазите ли Румен Радев заради Боташ? Обвиняват ви, че нарочно криете доклада и го саботирате?
    Боеко: Ъъъъъъ ... Препоръчвам ви да идете до Тутракан и да видите какво е направено за Тутраканската епопея!

    БАЦЕ Е ВЕЛИКАН!

    "Аз съм npocт, ама вие сте още по npocти щом ми вярвате" - Буда, орденоносеца за заслуги към Путин
  • 29 Рашкапут

    1 0 Отговор
    Чакаме Фатмак паша да даде ифтар!
  • 30 Дама пика

    3 0 Отговор
    раДев, я кажи синковец, защо българският народ плаща всеки ден $500 000(един милион лева) за газ който не ползва? Ааа да, за да пълниш своята гуша с процент.
  • 31 Анджо

    3 0 Отговор
    Сега да напиша,че много му завиждат на Бойко и много учени припадат от яд. Тоя академик не можа нито един път да се обоснове Пред Бойко. За три години не видях нищо конструктивно . Бат Бойко ви навре там от кафето няма излизане.
    БРАВО.
  • 32 Фатмака

    2 0 Отговор
    е предател
  • 33 Шумен

    3 0 Отговор
    Радев, ти не обичаш България, а Рашка. Препоръчвам ти да вземеш Деса и право там да си ходите3328