Last news in Fakti
  Тема: Украйна

18 Юни, 2024 04:24 1 565 6

Експлозии в Харков и Одеса

  • украйна-
  • полтава-
  • одеса-
  • русия-
  • ранени

Ранените при руската атака край Полтава вече са 22-ма

Експлозии в Харков и Одеса - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Експлозии се чуха отново снощи в Одеса и областта, съобщи кметът на града Генадий Труханов в "Телеграм", предаде БТА.

Въздушната тревога бе обявена в 23:11 часа поради опасност от атака с балистични ракети, идваща от полуостров Крим.

Ръководството на украинския черноморски град призова гражданите да се скрият на безопасни места до отбоя на въздушната тревога.

Българите в Одеска област наброяват над 150 000 души и са трети по численост според официалното преброяване в Украйна през 2001 г. В самия град Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски район.

Поредица от експлозии избухнаха отново в Харков в Украйна, съобщи украинският телевизионен канал „Паблик“ в канала си в Telegram.

Предишната вечер медиите писаха за поредица от експлозии в Харков на фона на въздушна атака, а малко по-късно беше съобщено за още една експлозия.

„Поредица от експлозии бяха чути в Харков, вероятно извън града“, се казва в публикацията.

Броят на ранените при вчерашната руска атака срещу украинската Полтавска област достигна 22, като сред тях има и три деца, предаде Ройтерс, цитирана от БТА, като се позова на местните власти.

При нападението са повредени жилища и електропроводи, като над 55 000 потребители са останали без ток.

Главната прокуратура на Украйна заяви в „Телеграм“, че срещу Полтавска област е била изстреляна крилата ракета Х-59.

Областният управител Филип Пронин публикува кадри от мястото на нападението, на които се вижда как от засегнати от удара гаражи се издига дим, а пожарникари се борят с пламъците.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Леле

    42 2 Отговор
    "...срещу Полтавска област е била изстреляна крилата ракета Х-59."...ПВО на Украйна е свалила три такива ракети, като ги е ударила с електропроводи.
  • 2 Иван

    43 0 Отговор
    Колумбииците вече избягаха от Одеса......французите не успяха.
  • 3 Иван

    36 0 Отговор
    Хлебарки се борят с мечка.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Митю

    5 1 Отговор
    Ф,Гаражи.
  • 6 Колко пъти повтаряте едно и също???

    26 0 Отговор
    Българите в Одеска област наброяват 150 000 души!!! Няма Българи в Одеска област, Всички са Украинци и задължителе език Украински!!Няма Български език! Няма и Български училища!? Давайте пари и подарявайте оръжие на Украйна, защото Заличиха Българите в Украйна! За Благодарност!?
Новини по държави: