Last news in Fakti

23 Юни, 2024 15:49 1 299 12

Френската крайнодясна партия „Национален сбор“ все още е с предимство за изборите

  • франция-
  • парламентарни избори-
  • крайнодясна партия-
  • национален сбор-
  • предимство

Очаква се избирателната активност да е между 60 и 64%, което ще е значително повече от онези 47,5%, регистрирани на предните парламентарни избори през юни 2022 г.

Френската крайнодясна партия „Национален сбор“ все още е с предимство за изборите - 1
Снимкa: Shutterstock

За френската крайнодясна партия „Национален сбор“ и нейните партньори има най-много намерения за гласуване на първия тур на предсрочните парламентарни избори в страната, който ще бъде произведен на 30 юни - 35,5% от гласовете на избирателите, според публикувано днес проучване на общественото мнение, цитирано от Ройтерс.

Проучването на „Ипсос“ за френския в. „Паризиен“ и Националното радио, проведено на 19 и 20 юни, класира лявата коалиция "Нов народен фронт" (ННФ) на второ място с 29,5% от гласовете. Центристкият блок около партията на президента Еманюел Макрон "Ренесанс" е на трето място, като се ползва с подкрепата на 19,5% от гласоподавателите.

Очаква се избирателната активност да е между 60 и 64%, което ще е значително повече от онези 47,5%, регистрирани на предните парламентарни избори през юни 2022 г., посочва Ройтерс.

Преднината на „Националния сбор“ в социологическите проучвания преди изборите, които ще се проведат в два тура - на 30 юни и 7 юли - е малко вероятно да даде на партията абсолютно парламентарно мнозинство. Макрон насрочи изборите след съкрушителното поражение на неговия съюз на изборите за Европейски парламент по-рано този месец, припомня Ройтерс.

В отделно проучване на „Ипсос“, публикувано от британския в. „Файненшъл Таймс“, „Националният сбор“ се смята за най-надежден, когато става въпрос за управление на икономиката и публичните финанси. Според проучването 25% от анкетираните вярват най-много на "Национален сбор" за вземане на правилни решения по икономически въпроси срещу 22% за ННФ и 20% за центристкия съюз на Макрон.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защо в статията

    17 0 Отговор
    се споменава само името на Макрон?

    Коментиран от #7, #10

  • 2 да де

    11 0 Отговор
    Кофти, а!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Беба

    6 1 Отговор
    Каква е разликата между антисемит и антиционист?
  • 5 Политкоректен

    25 0 Отговор
    Под "крайнодясна" може да се чете: нормални хора, които говорят разумни неща и които не желаят собствената им държава да бъде унищожена от ултралиберални и зелени идиотщини.
  • 6 Дебил

    19 0 Отговор
    И там ще има ала-бала. Да не забравяме, че Западна Европа е бастион на ЦРУ.
  • 7 факуса

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Защо в статията":

    сигур за последно,после нема да пишат за него,освен ако го натири трансбабока
  • 8 Която управляваща партия се бори

    11 0 Отговор
    срещу народа си, е нормално народа да я отсвири на избори.
    И ако управляващата партия надуши че ще загуби обикновено впряга цялата си машина за манипулиране, лъжи и подмяна на народния вот. Особено ако тази партия има благословията на Брюкселските психопати и бащицата им Клаус Шваб и НПОтата и медиите на филантропа Сорос.
    Няма да и е лесно на Франция и народа и.
    Тъй
  • 9 От оня свят

    10 2 Отговор
    Сега управляващите слуги на Сащ в ЕС дори не осъзнават какво ги очаква, и каква ще бъде смъртта им за предателство на Държавите от ЕС в полза на Терористите отвъд Атлантика.
  • 10 хаха

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Защо в статията":

    Сигурно има деректива де се споменават само джендърите.
  • 11 Име

    10 1 Отговор
    Макрон дойде като технократ, но провали Франция! Санкции, зелени сделки унищожават икономиката!
  • 12 Гражданин

    3 0 Отговор
    Все още? И се надявате нещата да се обърнат за има няма седмица? Когато държавите работят срещу собствения си държавотворен народ, няма какво друго да се очаква, освен желание за промяна. Стига да не се окаже нещо като нашата "Промяна", че тогава незнам...
Новини по държави: