Last news in Fakti

24 Юни, 2024 13:33 792 12

Френската крайна десница настоява за забрана на двойни граждани в "чувствителни професии"

  • франция-
  • забрана-
  • крайна десница-
  • двойно гражданство-
  • професии

Подробностите относно кои работни места ще бъдат засегнати остават в тайна в очакване на по-нататъшен указ

Френската крайна десница настоява за забрана на двойни граждани в "чувствителни професии" - 1
Председателят на френската крайнодясна партия Национален сбор Жордан Бардела в Париж, Франция, 20 юни 2024 г./ Снимка: БГНЕС

Kрайнодясна партия „Национално сбор“ представи предложение, насочено към ограничаване на работните позиции, които хората с двойно гражданство могат да заемат, описвайки ги като „изключително чувствителни длъжности“, очерта депутат от партията Себастиен Шену, който се стреми да защити националните интереси чрез предотвратяване на потенциални външни влияния в ключови сектори, предава БТА.

По време на телевизионно участие в Те Еф 1 Шену подчерта, че предложените ограничения ще засегнат особено тези с двойно гражданство, включително руско, на ключови роли в сектора на отбраната.

Подробностите относно кои работни места ще бъдат засегнати остават в тайна в очакване на по-нататъшен указ. Планът, според Шену, ще наложи нов закон и указ за ефективна защита на чувствителните зони от чужда намеса.

"Това, което преценяваме, е националността: или си французин, или не си. Когато си французин, имаш същите права като всеки друг французин, включително когато си бил французин по пътя на натурализацията в миналото", добави той, като посочи, че ако крайнодясната партия спечели предсрочните парламентарни избори в началото на юли, "вероятно ще бъде по-малко лесно да бъдеш французин", цитирано от БТА.

Той увери, че натурализираните френски граждани ще се ползват със същите права като родените граждани, освен в контекста на тези чувствителни позиции. Тази позиция потвърждава ангажимента на партията за равни права на двойните граждани в други аспекти, като се дистанцира от предишни, по-рестриктивни предложения, направени през 2022 г.

"Когато сте по-малко или повече французин, вие сте французин и очевидно имате същите права като всеки друг французин", каза той, предаде БТА.

Франция вече има действащи разпоредби, които ограничават определени работни места в публичния сектор до нейните граждани, с изключения за професии като лекари и университетски преподаватели. Новото предложение може допълнително да затегне тези ограничения.

Френският вътрешен министър Жералд Дарманен изрази загриженост относно потенциални граждански вълнения и насилие, свързани с изборите. С прогнозите за ескалация на напрежението, властите се подготвят за „силно експлозивна“ ситуация, тъй като вотът се провежда по-малко от месец преди Олимпийските игри в Париж.

Коментарите на Дарманен отразяват по-широко опасение за общественото недоволство от парижкия елит и тяхното възприемано откъсване от общото население.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    2 6 Отговор
    Какво е Двойни Граждани! ХАХАХАХ
  • 2 хххх

    4 2 Отговор
    каква крайна десница е този изцентрен центрист??
  • 3 долу ЕС

    13 4 Отговор
    и аз казвам същото за дпс и двойното гражданство! в турция двойното е забранено, разрешено е само турско. Или си турчин или не, или си българин или не. Атлантизма ще затрие България, абсолютно съм убеден, не съм пророк

    Коментиран от #5, #9

  • 4 Ха ха ха

    6 1 Отговор
    Най после, ама много късно. Сорос и глобалистите си свършиха работата и вече положението на приспаните европейци не може да се оправи без граждански войни. Те ще имат също така и религиозен елемент, освен етническия и половия девиантизъм. А тези войни са и най-дълги и най-жестоки. Кошмарът предстои и гадното е, че виновниците за това няма да пострадат. така, както обикновените хора, чиято вина ще е само, че са мълчали през цялото време.

    Коментиран от #6

  • 5 ю ка ка

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "долу ЕС":

    Глупости! В Турция като си купиш апартамент/къща и ти дават турско гражданство. Ако си семеен, дават и на жената и децата.

    Турция е спасението за Репибликанци и Евразийци. Американци от червените щати мигрират в Турция.
  • 6 Соваж бейби

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ха ха ха":

    Никога не е късно ,на Жордан ще му трябват поне 2 мандата да се поправят нещата ! С две думи в политиката например няма как да се развява дама да речем с забрадка или малка шапка за Шабат шалом и подобни в парламент ...по телевизия и да си защитават интересите в Европа ! В техните държави ние европейските граждани не си търсим правата ,няма и кой да ни чуе казват ти ако не ти изнася прибирай се в Европа! Да не споменавам най смешното във витрината в магазина защо свинското защо било до агнешкото ??Има много абсурди които се толерират тук например дъщерята работи в ресторант има колеги мюсюлмани там на техния празник през деня гладува вечер яде -представи си спрели да работят в кухнята и започнали да яде в пик момент клиентите чакат да яде онези без респект с техния празник на работа ?После шефа излиза виновен че ги изгонил ....Идваш в Европа спазваш тукашните правила , не се жениш за паспорт или кандидат за французин дават ти гражданство обаче ти си спазваш традиции на твоята държава но пародираш с това пречиш /не в къщи тихо и кротко /и искаш,налагат се и тук да е така ама няма да стане ако ме разбра ?Или в училище какво да учат децата ...

    Коментиран от #8

  • 7 Баце

    6 1 Отговор
    А ние даже разрешаваме двойни граждани да стават министри, след "гениалните" промени на ППДБ и ГЕРБ.
  • 8 С две думи

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Соваж бейби":

    Като си във Франция ще правиш френска на французите, ако не прибирай се в България

    Коментиран от #10

  • 9 Явно хич те няма в главата

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "долу ЕС":

    Как като в Турция двойното е забранено има турци и с българско и с турско гражданство...хахаха
  • 10 Совож бейби

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "С две думи":

    Когато съм в България се съобразявам с българските правила и норми на поведение, кагото съм тук с тукашните или в друга държава с тамошните .Уважение уеш , ако се бориш за гражданство в една държава значи уважаваш и спазваш ред и норми на поведение нали ?Да не изброявам стотици проблеми било то малки деца не ходи на училище , не работи само на социални и търси права ....да не пишем само за арабите банално ,писала съм и с шапка за Шалом се явява в ефир в същото време плюе другите за забрадките а той същия ....религията в къщи на вън респект нормално облечен ...и .т,н.т.к...

    Коментиран от #11

  • 11 Ред и норми на поведение

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Совож бейби":

    Нямат нищо общо с това дали си със забрадка, шапка или кръст на верига около врата.

    Коментиран от #12

  • 12 Соваж бейби

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ред и норми на поведение":

    Как да няма ? Получава се тъпа ситуация момиче с кърпа е подигравано или мечтае да е като европейските момичета , скандали в къщи или неподчинение у дома го прибиват...После съда не може да даде присъда и изселва цялата фамилия един от многото случаи.В чужда държава искаш всички коренняците да те търпи и угажда и едва ли не да стане като теб.Сигурна съм че пак не ме разбра и в България имаше подобен случай голямо изселване да не напомням кофти история но по някога има нужда .Проблемите са много
Новини по държави: