Last news in Fakti

27 Юни, 2024 04:41 782 3

Риши Сунак и Киър Стармър се сблъскаха в последен телевизионен дебат преди вота

  • риши сунак-
  • киър стармър-
  • дебат-
  • избори-
  • великобритания

Диспутът премина без изявен победител

Късно снощи британските гласоподаватели станаха свидетели на последния телевизионен дебат по Би Би Си между премиера и лидер на Консервативната партия Риши Сунак и Киър Стармър - лидер на Лейбъристката партия, която има преднина от 20 пункта в проучванията на общественото мнение, предаде БНР.

До общите избори остава една седмица. Имиграцията, икономиката, благосъстоянието, Брекзит и отношенията с ЕС, границите, данъците – това бяха само част от многото теми, засегнати по време на дебата. Незабавната анкета на YouGov след края на дебата отреди равен резултат. Двамата лидери си разменят победи в различните области, но на въпрос кой е стоял по-добре като премиер разликата е минимална – 42% смятат, че това е Стармър и 41% - Сунак. Сунак отново демонстрира умението си да води спорове и да убеждава, но както ироничо посочи един политически коментатор, „дебатите са били най-силната част от предизборната кампания на премиера, протичаща иначе доста слабо".

Снощи в дебата имаше повече гняв и страст и на практика Сунак нямаше какво да губи, с оглед на голямото изоставане на торите в анкетите и лошите прогнози за изборите на 4 юли. Стармър пък имаше какво да губи, но също бе по-агресивен от обичайното. И двамата имаха ключови думи. За Сунак това беше възможността избирателите да се „предадат“ на лейбъристко правителство. А за Стармър „14-те години“ на управление на торите – нещо като „14 години стигат“. Журналистите като цяло смятат, че подобно на предишния дебат, Сунак е бил по-енергичен, по-доминантен и настъпателен, докато Стармър е реагирал по-бавно, но не смятат, че това ще промени нещо в малкото оставащи дни до изборите.

 


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хххх

    3 0 Отговор
    Огледал се Илия и пак в тия. Аман от тези двамата!
  • 2 Ний ша Ва упрайм

    3 0 Отговор
    кога ние ша имаме манго за премиер? Е това се казва евроатлантизъм!

    Коментиран от #3

  • 3 Еврокомунист

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ний ша Ва упрайм":

    Имали сме преди 25 години и оттогава насам е все батак.
Новини по държави: