Last news in Fakti

29 Юни, 2024 06:24 1 920 18

Проф. Здравко Попов: Байдън ще бъде сменен в последния момент

  • професор здравко попов-
  • сащ-
  • избори

Спирането на войната в Украйна е по-изгодно за САЩ, отколкото продължаването й, смята дипломатът

Проф. Здравко Попов: Байдън ще бъде сменен в последния момент - 1
Снимка: Евронюз България

Двама президенти, които се борят за нов мандат, е прецедент в американската история. Показват предимствата си, когато са управлявали, а не толкова какви са визиите им за бъдещо управление.

Така дипломатът проф. Здравко Попов коментира в ефира на Евронюз България дебатът между двамата кандидати за Бели дом в САЩ - настоящият президент Джо Байдън и предишният Доналд Тръмп.

Погледнато обективно и двамата са плод на стара политическа школа, странен симпом, че тази империя, не може да номинират хора, които са млади, витални, с чувство за бъдеще. За разлика при нас в Европа - където номинираме млади, можещи хора, посочи Попов.

"Не е много хубав дизайн на тази политическа битка", смята той.

"Моята хипотеза е, че Байдън ще бъде сменен от Демократическата партия в последния момент", прогнозира дипломатът. И припомни, че през 2016 г. се получи нещо подобно, тогава се видя, че Тръмп побеждава Хилъри Клинтън и започна да се говори дали не би било подходящо тя да бъде сменена със Сандърс.

Ако Тръмп влезе отново в Белия дом, ще спре войната в Украйна, което ще е по-рационално управление. Спирането на войната е по-изгодно за САЩ, отколкото продължаването ѝ, каза още проф. Попов.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 100%това копейка

    14 22 Отговор
    е този yгоeн шoпap...

    Коментиран от #8, #12

  • 2 Дернев

    29 6 Отговор
    Състоянието на Европа не е цветущо от номинираните млади, можещи хора. Млади са, но дали са можещи или са подбрани по подобие на старите, които искат да се съхранят. Надеждата е във французите. Изритат ли Макрон ще има надежда за обединението и спасението на Европа.
  • 3 Уса

    13 0 Отговор
    Зора е да пробутат Камила(та),но няма да мине номера Тръмп е президента
  • 4 Войната

    6 9 Отговор
    Е много по-изгодна за САЩ от гледна точка на глобалното превъзходство защото както и да завърши тя ще отслаби значително Русия и се развърже в ръцете на американците да се съсредоточат към далечният Изток

    Коментиран от #7

  • 5 Калпазанин

    8 5 Отговор
    Възможно е, и отговаря на действителността. Имаме един нов Рюте шеф на натюто ще има един нов кандидат в обора в последния момент който естествено ще изгуби клоуна ще върне кранчето на зеления евреин дано и на евреите в Палестина , укрия ще провеси зеления наркоман и язовците на уличните в Киев, вдига се руското знаме там, а говедата каквото могат да изтеглят ще го изтеглят и ще го окопаят в Полша Румъния и балтийските републики. Путин щще ди направи един 100 км-ов буфер между тях, може да им остави приднестривието на молдовците и тогава вече може да мислим за мир, а в укрия ще има чистка на джендъри триполови и психо болни, когато се изчисти къщата и градината от боклуци е много по приятно и уютно, за съжаление това изисква също труд и страдание, но после е много по приятно за живеене на спокойствие
  • 6 Мравко Попов

    9 1 Отговор
    Този пък кога стана "дипломат"? "Големият експерт по национална сигурност и външна политика" ! Едно време бе гл.асистент в Соф. университет и редовно пиеше в Яйцето, друго не правеше.На дърти години и дисертация не бе написал, добре, че Желю Желев го взе "съветник" в президенството и тогава тръгна нагоре. И сега нищо не прави, но се води "дипломат", бе и посланик, тачалник някакъв във външно министерство. Посраедствен човек от Бургас, но напорист и нахален, хитър и пробивен.
  • 7 Калпазанин

    7 5 Отговор

    До коментар #4 от "Войната":

    Ай обясни ми как я отслаби, и за тебе май черното е бяло и бялото черно дай да направим сравнение например с бвп-то. Китайци и индийци купуват евтино от Русия и продават готов продукт на запада, запада налага санкции щото не може да си топене пръстта в кацстс с меда, всички останали фирми в Русия печелят с това и допринасят за икономиката там, китайците изпреварихс германците в автомобилостроенето краварите освен оръжие войни и либерастия друго могат ли, колко фирми са фалирали в Германия за последните години в Германия и колко в Русия, инфлацията къде се вдига и къде пада а. Или нема страшно ротшилд ше ни печата долари и евра и ще продължаваме да и си живеем така
  • 8 поп Здравко

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "100%това копейка":

    Така е. Бивш "преподавател" по марксистко-ленинска философия. После се придламчи към онова СДС- сбирщина от всякакви отрепки и внедрени хора и кариерата му тръгна в друга посока и нагоре.Сега е важен-важен, надут, надменен, все много разбира. Не го слушайте!
  • 9 Абе важното е

    8 1 Отговор
    памперсите му да сменят навреме!

    Иначе по Конституция НЕ могат да го сменят, ако сам не се оттегли. Дори събраните пари за кампанията му не могат да ги прехвърлят на друг. Дори да се съгласи да се оттегли ще иска от тях 10% за да ги прехвърли.

    Ама кой да му каже на "професора" ви!
  • 10 Бай Ганьо

    6 1 Отговор
    Този пък оправил българската политика , тръгнал на американците акъл да дава.
  • 11 Потресен

    4 4 Отговор
    Ама,то никой не иска война освен Русия. Световната икономика печели да, но по- важна е търговската война. Китай държи крюча за спирането на войната и от тях зависи,кога ще приключи тази путинска лудост

    Коментиран от #13

  • 12 Украинска копейка

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "100%това копейка":

    е, така е.
  • 13 Никой, никой,

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Потресен":

    Те американците затова наливат милиардите постоянно там и военната техника и и хаймарси, Атакамс, патриоти и пр.пр., щото искат мир.😃😃😃
  • 14 Няма да се плашите, Русия няма

    4 0 Отговор
    Ракети.А другите са анимационни и целият свят им се смее, нали така беше?😃😃😃
  • 15 Мите

    5 0 Отговор
    Кои са младите? Урсулата ли?
  • 16 НВа

    1 2 Отговор
    Да се помолят на Мишел Обама да се кандидатира, при нея няма значение че е по-късно от обичайното.
    Много тъжно за цялата държава иначе който и да стане. Единият измекяр, но пък помогна на малкия, частен бизнес, и върна малко корпорации да произвеждат у тях си. Другият класа, но вече му тежичко.
  • 17 Ще го сменят

    0 0 Отговор
    С губернатора на Калифорния
  • 18 Глупости

    0 0 Отговор
    Тръмп нищо не може да направи. Ако САЩ спре помощта за Украйна, остават 41 държави които ще помагат.