Last news in Fakti

1 Юли, 2024 05:46 873 2

18 израелски войници са ранени при нападение на "Хизбула"

  • израел-
  • хизбула-
  • ранени-
  • войници

Атаката е била извършена с дрон

18 израелски войници са ранени при нападение на "Хизбула"  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израелската армия съобщи снощи, че 18 нейни войници са били ранени при нападение с дрон, извършено от проиранската милиция "Хизбула" от Южен Ливан срещу Северен Израел, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Израелската армия съобщи, че един от войниците е бил откаран в болница със сериозни наранявания. Израелските военновъздушни сили са отговорили на нападението с дрон, като са атакували позиции на "Хизбула" в Южен Ливан.

От началото на войната в ивицата Газа през октомври Израел участва в ежедневна размяна на огън с "Хизбула" в граничната зона с Ливан.

Радикалната групировка казва, че Израел трябва напълно да прекрати войната в Газа срещу нейния съюзник, палестинското ислямистко движение "Хамас", за да спре да обстрелва Израел.
Напоследък сраженията се засилиха значително. Съществуват опасения, че евентуална открита война между Израел и Ливан може да прерасне в регионален конфликт, в който да се включат също Иран и Съединените щати.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хамас

    9 2 Отговор
    Хамас и Хизбала ке натирят еврейските натрапници у червеното море ако не се приберат у дома си евреите. ООН през 1947 год. им определи граници и затова требве да се освободят окупираните от тях палестински територии!