Last news in Fakti
  Тема: Украйна

5 Юли, 2024 04:21 1 587 19

Русия атакува Одеса и областта с дронове от Черно море

  • одеса-
  • дронове-
  • русия-
  • украйна

При руски удари срещу Украйна вчера са загинали двама души и са били ранени 26

Русия атакува Одеса и областта с дронове от Черно море - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Одеска област е атакувана с дронове от Черно море. Експлозии се чуват в Одеса и Черноморск, предават местните канали на приложението Телеграм, съобщи БТА.

Сирените бяха задействани в 01:01 часа.

Жителите на Одеса и Одески район да останат в укрития до отбой от тревогата, призова председателят на Одеската областна военна администрация Олег Кипер.

Българите в Одеска област наброяват над 150 000 души и са трети по численост според официалното преброяване в Украйна през 2001 г. В самия град Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски район.

При руски удари срещу Украйна вчера са загинали двама души и са били ранени 26, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА, като се позовава на местните власти.

Руско ракетно нападение отне днес живота на една жена, рани седем души и повреди пристанищна инфраструктура в южната украинска Одеска област, съобщи в приложението "Телеграм" областният управител Олег Кипер, цитиран от Ройтерс. Кипер не уточнява къде в Одеска област е бил нанесен ударът. Той посочва само, че са били нанесени щети на пристанищни съоръжения, административни и други сгради.

В Харковска област е загинала още една жена, а мъж е бил ранен в село Руска Лозова, съобщи областният управител Олех Синехубов.

Още девет души, сред които четири деца, са били ранени при нападение с дронове в град Новохродивка във фронтовата Донецка област, каза областният управилет Фадим Филашкин.

Управителят на Днепропетровска област Серхий Лисак съобщава за седем ранени край Никопол при нападения с дронове и артилерия в сряда вечер и четвъртък сутрин. Лисак по-късно каза, че една жена, ранена при нападение срещу град Днипро в сряда, е починала от раните си. В нападението загинаха общо седем души.

Двама цивилни в южния град Херсон са били ранени при атака с дронове.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Фен

    42 3 Отговор
    След 2014 в Украйна няма българи. Няма и руснаци, няма и унгарци... Поне не и официално. Автора, моля! Поднасянето на такава информация, не е по атлантически, някак си.

    Коментиран от #16

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 От страни

    39 4 Отговор
    Дали па и Одеса е наред? Давай дядя Вова. Одеса е руски град.

    Коментиран от #15

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Изкукуригал

    31 3 Отговор
    Ми значи руснаците са много прецизни само две жертви това значи че удрят военни цели а не плажове с плажуващи
  • 7 Странно

    23 2 Отговор
    Уж русия нарочно атакува цивилни обекти защо не бомби многоетажни блокове за да убие възможно най много цивилни както твърди зеления??? Явно руснаците не знаят ,че в блоковете живеят хора
  • 8 Флейтист

    6 4 Отговор
    Българите в Одеска област наброяват над 150 000 души и са трети по численост според официалното преброяване в Украйна през 2001 г. В самия град Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски район.

    Коментиран от #9

  • 9 мара бандерката..

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "Флейтист":

    Ей,това си го взел от мене,всички ми публикации за батисването на одесса от вова,във факти-така започват или завършват,
  • 10 Ъхъ!!!

    16 1 Отговор
    Имало в одеска област над 150 000 българи. А до сега колко от така наречените "управляващи" е направил нещо за тези хора? Никой не си е мръднал пръста за тях. Но сега ни "разкриха" тази информация. И друго. Руснаците не обстрелват населените места, а тези със складове на оръжие, ракетни установки, фабрики, ел. централи и там където са войски, "инструктори", и др., стратегически цели. Голяма загриженост начи!

    Коментиран от #14, #17

  • 11 дончичо

    0 0 Отговор
    150 000 българи,,,,,,
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ей Джуджак Тъпоъгълен Путиняшки

    1 6 Отговор
    незабавно да спреш да обстрелваш райони и Българско население, щото ще ти таковаме такованката!
  • 14 ами кво да направят хората

    2 5 Отговор

    До коментар #10 от "Ъхъ!!!":

    той Путин щом е решил да ги избие, ще ги избие! Кои сме ние та да му се месим във вътрешната политика, тя Украйна е Руска все пак. Щом като не желаят да отидат в Руската армия и да умират за нашата матушка Русия, тяхна си работа. Ние се отказваме от тия предатели на руската кауза!
  • 15 так то4на

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "От страни":

    Смерть всех украинских и булгарских предателей Русии!
  • 16 така е

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Фен":

    има само предатели на руските интереси и заслужаваат смърт! Щом Русия иска има право да ги избие!
  • 17 Имаше и български училища

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ъхъ!!!":

    и българска църква с български служители, които Украинските власти ликвидираха и ги няма вече! Важното е България да помага на Украйна както си е по заповед.
  • 18 Милата Украйна

    2 0 Отговор
    е ми много е лошо така. Ама правителството го знае това и на него му се иска да е така. Народа никой не го пита за мнението му!
  • 19 007

    3 0 Отговор
    Ад на земята. Руснаците продължават да унищожават града с всички възможни видове оръжия“, написаха от 24-та отделна механизирана бригада на ЗСУ. Микрорайонът „Канал“ на практика е напълно унищожен, превърнат в купчина пепел.По-добре е да не се забърквате с руснаците, те се бият твърде добре.
Новини по държави: