Last news in Fakti

5 Юли, 2024 05:27 849 6

Засилват мерките за сигурност преди балотажа на изборите във Франция

  • франция-
  • избори-
  • балотаж

Последните проучвания предвиждат победа, но не пълно мнозинство за крайнодясната партия "Национален сбор"

Засилват мерките за сигурност преди балотажа на изборите във Франция - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Франция засилва мерките за сигурност пред балотажа на предсрочните парламентарни избори в неделя, предаде БНР. В края на кампанията зачестиха проявите на насилие и нападенията срещу кандидати.

Докато политическото напрежение във Франция расте пред балотажа в неделя, който може да доведе на власт крайната десница, френските власти се опитват да предотвратят евентуални безредици в изборната нощ.

30000 полицаи ще бъдат мобилизирани в страната, 5000 около Париж, както обяви вътрешният министър Жералд Дарманен. Той изрази безпокойство от размирици, предизвикани от крайнолеви или крайнодесни групировки, в зависимост от резултата.

В последните предизборни дни почти всички политически сили съобщават за инциденти и прояви на насилие към техни кандидати. Правителствената говорителка Приска Тевно е била нападната по време на кампанията си, при което един активист от партията ѝ е бил ранен.

Четирима са арестувани по случая. Инциденти е имало и с кандидатка от крайната десница и претенденти от левия фронт. Зачестили са и проявите на расизъм от крайни групировки.

Последните проучвания предвиждат победа, но далеч не пълно мнозинство за крайнодясната партия "Национален сбор".


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да се чете

    5 2 Отговор
    "готвят се да потушават бунтове заради подмяната на вота".
    Пенсионерите - милиардери не могат да си позволят за изпуснат юздите на властта. Ако не е макарон ще някоя юфка ,но трябва да е тяхната. И Франция няма да е единствена

    Коментиран от #6

  • 2 Ццц

    3 3 Отговор
    Ми да засилят още мерките за сигурност и Макрон да вземе 87 %, както направи Путин? 😂. Или още по-сигурно е директно да отменят изборите, както направи защитникът на демократичните ценности в Украйна. От обективните медии знаем, че руснаците всъщност никак не харесват своя диктатор, но не смеят да си кажат. А западняците цъфнаха и вързаха със своите санкции и подкрепа за демократични режими като украинския и хората директно си им казват, че си харесват политиците заради тая работа!
  • 3 И да засилват мерките файда няма

    8 0 Отговор
    Ако партията на Льо Пен спечели абсолютно мнозинство, Париж ще е в пламъци. Парите за АНТИФА и БЛМ са преведини вече от "Америка за Франция" и няма лабаво.

    Коментиран от #4

  • 4 На полицията също е платено

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "И да засилват мерките файда няма":

    да не се меси !
    И на журналистите е платено да опишат погромите, като "справедлив народен гняв" срещу "крайно десните ексремисти". Дори материалчетата им са написни вече предварително, за да ни информират веднага.
    Демократичния запад също е готов вече с деклациите за подкрепата на "мирния" протест от "хилядите възмутени граждани"
  • 5 Демократ

    2 5 Отговор
    Като си имат партия,спонсорирана от Кремъл, ще има насилие и безредици. Кремъл разнася отровата си навсякъде,където го допуснат и после се чудят как да се спасяват. Това е империята на злото,лъжата,войната.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: