9 Юли, 2024 06:15 1 220 3

Консерваторите на Острова правят кабинет в сянка

  • великобритания-
  • правителство-
  • консерватори

В него няма да остане досегашният министър на външните работи Дейвид Камерън

Консерваторите на Острова правят кабинет в сянка - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Обединеното кралство Консервативната партия, която загуби общите избори, започна да съставя правителство в сянка, в което обаче няма да остане досегашният министър на външните работи Дейвид Камерън, предаде БНР.

Лорд Камерън подаде оставка от предната скамейка на Риши Сунак и сега мястото му ще заеме Андрю Мичъл. Освен това, въпреки че запази депутатското си място на изборите миналата седмица, Ричард Холдън напусна поста председател на партията на торите. В писмото с оставката си Холдън каза, че е необходимо да се направи "задълбочен преглед на кампанията за общите избори", но това би било "най-добре да се извърши с нов набор от очи, за да се осигури най-ясен поглед".

Общо 175 депутати на консерваторите загубиха местата си при повече от убедителната победа на лейбъристите, включително 11 министри, оставяйки само с 121 представители в Камарата на общините, в сравнение с 412 от Лейбъристката партия. Погромът на изборите направи Сунак лидер на опозицията и той ще трябва да запълва доста места на предната скамейка. Тъй като бившият премиер потвърди, че ще се оттегли като партиен лидер, когато започне процесът за избор на наследник, не е ясно колко дълго ще продължи да съществува този кабинет в сянка.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този да

    0 0 Отговор
    стои повече на сянка за да не изгори още.
  • 3 Слуга на дявола

    0 0 Отговор
    при тая летни жеги естествено на сянка но по добре в изгнание някъде в индийския океан
Новини по държави: