15 Юли, 2024 04:33 1 470 10

ФБР: Стрелецът срещу Тръмп е действал сам, пушката му е законна

  • томас матю крукс-
  • сащ-
  • доналд тръмп

Няма данни томас Матю Крукс да е имал психически проблеми

Предполагаемият стрелец на митинга на Доналд Тръмп вчера е действал сам и е използвал законно купена полуавтоматична пушка тип AR при стрелбата по бившия президент на САЩ, заявиха служители на Федералното бюро за разследване, цитирани от Ройтерс, цитирани от БТА.

"На този етап информацията, с която разполагаме, показва, че стрелецът е действал сам", заяви на брифинг с журналисти Кевин Рожек от ФБР в Пенсилвания, цитиран от Франс прес.

Представителите на ФБР казаха, че нямат данни мъжът да е имал някакви проблеми с психичното здраве и че проучват хипотезата за "потенциален акт на вътрешен тероризъм".

"Разследваме опит за убийство, но го разглеждаме и като потенциален акт на вътрешен тероризъм", казва друг служител на ФБР, Боби Уелс.

На брифинга представителите на ФБР отбелязаха, че разследването е в начален етап и че засега не са установили връзка на заподозрения с някаква идеология. Те подчертаха, че установяването на мотива за стрелбата е един от приоритетите им.

Седемдесет и осем годишният Тръмп беше ранен в ухото при стрелба на митинг в град Бътлър, Пенсилвания. Стрелецът произведе няколко изстрела, при които един от присъстващите на митинга беше убит, а още двама души бяха тежко ранени.

ФБР вече съобщи, че става въпрос за опит за убийство и разкри самоличността на извършителя - 20-годишния Томас Матю Крукс от Бетел Парк, Пенсилвания, който беше застрелян.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тото

    20 1 Отговор
    Действал сам ама друг път!!??? 😂😂😂
  • 2 АРГОН

    17 1 Отговор
    Сам бил действал. Дрън-дрън.
    Дълбоката държава на хазарите е в дъното.
  • 3 Уса

    15 1 Отговор
    Законна пушка на 20 годишен,който току що е станал човек и има да се доказва на обществото и вече със законна пушка готов да убива.Едва ли някой ще повярва за неговата самота
  • 4 Игра на полове

    19 1 Отговор
    Да, той е действал сам, м смисъл, че е бил сам в момента на стрелбата. Иначе зад него стоят 5- 6 генерала от Пентагона, 5-6 бели якички от Вашингтон и 2- 3 собственика на военни заводи на които Тръмп иска да им спре кранчето като сложи край на войната в Украйна.

    Коментиран от #5

  • 5 Така е

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Игра на полове":

    И неколко ЦРУ та...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Макробиолог

    4 1 Отговор
    ФБР е погребалната агенция на собствениците на Америка.
  • 8 българин 777

    4 1 Отговор
    то и аз съм законен жител на марс ама никой не ми вярва ха ха ха
  • 9 Ха ха ха а така

    2 0 Отговор
    Сега всички либерасти ще ни убеждават , че стрелеца бил луд и самотен . Да , ама не . Кенеди и него го застреля сигурно самотен стрелец , а вече след толкова години всички знаят , че е било заговор на високо равнище . Защо крият изявите на тоя Кругс по социалните медии , в които отрито заявява , че мрази Тръмп и републиканците ??? ...... И как така му оставиха единствената висока сграда в района , с перфектната позиция за стрелба , непокрита от обикновен полицай дори ???? .... И това ако не е достатъчно нагласено , какво е ???? ......
  • 10 Седалгин Нео

    0 0 Отговор
    Пушката е на баща му. И не може да е законна, защото изрично се забранява ползването на регистрирано оръжие от друг, дори и да има лиценз за оръжие. В "демократичния" щат Пенсилвания се разрешава притежаване на оръжие от 18 годишна възраст. В републиканския Тексас е от 21 годишна.
    Някой да има забележки?
    ПП. Оръжие, което не е регистрирано на твое име, НИКОГА не е законно!!! Прочетете законите.
    При това за късостволно оръжие (пистолет и револвер) е достатъчно да не си съден. За дългостволно полуавтоматично, се изисква преминаване на обучение. Пълно автоматично оръжие за цивилни НЕ СЕ ЛИЦЕНЗИРА! Не си измисляйте.