27 Юли, 2024 05:18 972 4

Байдън и кралят на Йордания обсъдиха преговорите за спиране на огъня в Газа

  • джо байдън-
  • крал абдула-
  • газа

Готви се "рязко увеличаване" на хуманитарната помощ

Байдън и кралят на Йордания обсъдиха преговорите за спиране на огъня в Газа - 1
Снимка: YouTube - архив

Президентът на САЩ Джо Байдън и йорданският крал Абдула обсъдиха усилията за постигане на примирие и сделка за освобождаване на заложниците в Газа по време на телефонен разговор снощи, предаде Ройтерс, цитирана от БТА, като се позова на съобщения от двете страни.

В изявление на Белия дом се казва, че Байдън е информирал Абдула за "подготовката за рязко увеличаване на хуманитарната помощ през периода на прекратяване на огъня". Двамата са обсъдили и евентуални реформи на Палестинската власт в окупирания от Израел Западен бряг, както и осигуряването на достъпа ѝ до приходи, заяви Белият дом.

Йорданският кралски двор заяви, че двамата мъже са обсъдили "опасното развитие на обстановката в Газа". Абдула е потвърдил "важната роля на САЩ в създаването на политически хоризонт за постигане на справедлив и траен мир въз основа на двудържавното решение", се казва още в изявлението.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асдф

    3 0 Отговор
    Тази Газа уж много малка била пък тия терористите ходят и се крият от град на град 🤷🏿‍♂️
  • 2 Калпазанин

    2 0 Отговор
    Аз виждам на снимката един купен арабин, и един дурт пед@@@@@ или по точно робот на батерии . И за кого ще увеличавате поноща, значи нспомпихте с боеприпаси и оръжие евреите да избият и малкото останали палестинци и сринахте лагера Газа до основи и сега щели да помагат, аз на това му викам лицемерие и наглост която е типична за евреи англосаксии друга дума не намирам
  • 3 Те така беше за мен

    1 0 Отговор
    Немам спомен къде съм бил и кво е ставало, мисля че вечеряхме и после пак бяло петно, нали не съм падал?
  • 4 Гост

    2 0 Отговор
    Хич го няма горкия.