28 Юли, 2024 20:39 1 305 10

Турция спаси 94 нелегални мигранти и обвини Гърция в изтласкването им

  • турция-
  • мигранти-
  • гърция

Групата е била забелязана от бреговата охрана край град Чешме

Турската брегова охрана съобщи днес, че е спасила 94 нелегални мигранти в Егейско море, за които твърди, че са били изтласкани в турски води от Гърция, пише „Дейли сабах“, цитиран от БТА.

Според командването на бреговата охрана в района е бил изпратен неин плавателен съд, след като край град Чешме, окръг Измир, е била забелязана група мигранти на спасителни салове. Турските власти са установили 66 мигранти, сред които 17 деца. Те са били изтласкани от гръцките власти, се казва в съобщението.

При друг случай край Сеферихисар са били намерени 28 мигранти, включително осем деца. Те са пътували на гумена лодка.

Турция често обвинява Гърция, че незаконно изтласква мигранти обратно в турски води. Гърция отхвърля обвиненията и заявява, че действията на бреговата ѝ охрана са в съответствие с международното право.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПорнХъб

    12 0 Отговор
    Ще ми се да ги бях видял тия тласъци...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Тоалетната хартия

    14 2 Отговор
    Гърците е трябвало да ги потопи....Турция ги праща а ние ги връщаме!!!
  • 5 Гориил

    17 2 Отговор
    Нашествието на бедните и гладните в Европа продължава с експоненциална скорост. Скоро процесът ще стане необратим и неконтролируем. Европейците са бавни и мързеливи, социално деградиращи, непохватни и непохватни, политически пасивни и невежи, живеещи в свят на илюзии и пропагандни стереотипи.И най-важното, те гласуват на избори за най-реакционните и черностотни политически сили, изпръсквайки гняв и омраза в социалната празнота.
  • 6 гост

    10 15 Отговор
    Не му целуна ръка: Ердоган шамароса дете (ВИДЕО) ! Президентът на Турция Реджеп Ердоган си позволи да удари шамар на дете ! Наказанието за момчето идва, след като турският президент подлага ръката си за целувка. На видеото се вижда как засраменото момченце се опитва по-бързо да напусне сцената, но е върнато обратно, за да прегърне президента. Друго момче има повече късмет и получава прегръдка без да му се налага да целуне ръка на Ердоган и без да получи шамар за това.
    Ей това е любимия на русите подлоги султан !! Пратете му децата си да ги "възпита" !!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Професор

    8 3 Отговор
    В Турция омразата към нелегалните мигранти расте всеки ден. Особено в социалните мрежи мигранти обвиняват турците в расизъм и, че мразят Турция. Последно изрусена и гримирана Афганистанка заяви, че турците са жалки защото искат да изгонят бежанците които са дошли само за препитание. В социалните мрежи турците зоват Афганистанката да бъде открита и депортирана при талибаните в Афганистан. Крайбрежни ивици са пълни с афганистанци и сирийци които заглеждат и безпокоят туристи предимно жени. Ердоган пък отново заплашва Израел и защитава палестинците.

    Коментиран от #10

  • 10 Галин

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Професор":

    Виж някои в този форум не вярват,че добрите гърци биха върнали някого. Отговори им,че бежанците отиват към Гърция и те ги прогонват,а не предпочитат лошите турци.
Новини по държави: