6 Август, 2024 14:53 2 292 23

Великобритания предприема мерки след размириците: Мобилизира 6000 специализирани полицейски служители

  • великобритания-
  • размирици-
  • мобилизира-
  • полицейски служители

Правителството ще осигури и над 500 места в затворите

Великобритания предприема мерки след размириците: Мобилизира 6000 специализирани полицейски служители - 1
Снимкa: БГНЕС

Британското правителство обяви, след поредната нощ на размирици, че ще осигури над 500 места в затворите и ще мобилизира 6000 специализирани полицейски служители, предаде Франс прес, цитирано от БТА.

През изминалата седмица Великобритания беше разтърсена от поредица от протести, довели до насилие, според властите организирани от крайнодесни групировки, след като три малки момиченца бяха убити при нападение с нож в Саутпорт, Северозападна Англия.

Първоначално насилието започна на фона на частично опровергани слухове за профила на заподозрения, който погрешно беше представен като мюсюлманин, търсещ убежище. Всъщност 17-годишният младеж е роден в Кардиф, а според британските медии семейството му е от руандийски произход.

Британският премиер, лейбъристът Киър Стармър, обеща "бързи" присъди за бунтовниците и осъди "крайнодясната омраза". "Ще гарантираме, че всеки, който е осъден на лишаване от свобода за бунт и безредици, ще има място в затвора, което да го чака", увери пред Би Би Си Хайди Александър, държавен министър към министерството на правосъдието.

Правителството е гарантирало, че местата, които биха били налични "по-късно през месеца", са били освободени, обясни тя, като спомена 567 места.

По данни на полицията от началото на насилието преди седмица са арестувани най-малко 378 души, като се очаква това число да нарасне. Хайди Александър също така потвърди пред радио "Таймс" мобилизирането на 6000 полицейски служители, специализирани в поддържането на реда, в допълнение към съобщението, направено в понеделник от Киър Стармър.

Четири хиляди от тези полицейски служители бяха на разположение през уикенда, а "още 2000 ще бъдат на разположение през тази седмица", подчерта тя.

Снощи в страната отново бяха отбелязани прояви на насилие, особено в Белфаст, Северна Ирландия. В Плимут, където снощи бяха разположени 150 полицейски служители, по данни на полицията са арестувани шестима души и няколко служители са леко ранени.

Кадри на живо от "Скай нюз" показаха напрегнато противопоставяне между крайнодесни и контрадемонстранти, разделени от полицейски служители от двете страни на пътя и прекъсвани от замерване с предмети.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    45 2 Отговор
    17 годишен бежанец от Руанда закла няколко момиченца

    Коментиран от #3, #6, #11

  • 2 Някой

    65 3 Отговор
    И сигурно всички са мюсюлмани - нали правителството защитава мюсюлманските общности от възстаналото срещу насилието коренно население на UK.
    Не съм чувал правителството да защитава коренното население от емигранстката напаст...
  • 3 честен ционист

    40 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    В Руанда е се води за демократично като те заколят, да не те ядат после.
  • 4 във франция и англия е нормално

    9 3 Отговор
    ама и с 30 бобита няма да минат . ще юрнат и САС специалните части и армията . там има много дрога . а 3 защо са ги изоставили на улицата . и при нас има .
  • 5 Копейко

    23 7 Отговор
    Оставете ни да се порадваме още малко на потъващия остров де! Много бързо ни пресекнахте. Гадове!
  • 6 Руски реотан

    3 17 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    стар фейк повтаря.))

    Коментиран от #19

  • 7 Сила

    59 1 Отговор
    Само не разбрах кой е виновен и кого ще накажат ......убиеца на малки дечица , момиченца или тия дето протестират срещу убиеца...... Нещо ми се размива вината , излиза че демонстрантите да виновни за това , че поредния изрод от ТИЯ е заклал поредните ДЕЦА , не полицай , войници , десни ултраси или просто некви яки английски бирени мъжаги а МАЛКИ ДЕЦА , МОМИЧЕНЦА ........!!!!?????!!!
  • 8 дрон

    33 1 Отговор
    За съжаление от държава за пример Великобритания се превърна в концлагер. Някаква град Кольо деца а правителството затваря протестиращи срещу това безобразие.

    Англосаксонски изроди

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Калпазанин

    25 1 Отговор
    Ощееееее мноооооого ще мобилизира, и не само там а и скоро и в Европата
  • 11 Баламата

    33 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Не той не е мюсюлманин,той е от Руанда.Там са чисти македонци
  • 12 От ОК

    45 1 Отговор
    Правителството защитава мюсюлманите и като цяло имигрантите, които ходят с ножове и мачете. Погледнете в Х , twitter - профил на RadioGenoa и вижте какво става. Отделно преди 10-на дни 2 пакистански младежи биха въоръжени, ВЪОРЪЖЕНИ полицаи на летището и разбиха носа на жена полицай. На летището, където е максимална сигурност, и първо пуснаха подвеждащо видео, където полицай рита пакито в главата. След няколко дни пуснаха ПЪЛНОТО видео, където се вижда супер агресия срещу въоръжени полицаи на летището.

    От тук ви казвам, че Великобритания е загубена, и не се радвайте и злорадствайте, защото това е из цяла Европа. Дори, Полша и Унгария се поддадоха и огънаха и почнаха да се пълнят с имигранти. Западните държави са изгубени напълно, останалите държави в Европа са 50:50, зависи. Мусюлманите в Европа са изключително агресивни, и са проникнали всяко админастративно, общинско, политическо и държавно ниво. Великобритания, Франция, Белгия, Холандия, Швеция, Испания, Италия са загубени напълно. Затваряне границите в България.

    Коментиран от #14

  • 13 Роден в НРБ

    17 1 Отговор
    Как "след" бе? Те сега започват размириците.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 От Ок

    31 1 Отговор
    Дори ще пускат криминали от затвора, за да има места за арестуваните протестиращи. Официално има арестувани англичани за коментари написани в Интернет, не се шегувам.
    Цяла Европа е заливана с МИЛИОНИ имигранти от Африка и Азия, 99 % мюсюлмани мъже до 40 годишна възраст, това е цяла армия, които под знамената зелената книга се дигата моментално.

    Британското правителство го е шубе от мусюлманите и затова предпочита да лови англичани, било то и за коментари по Интернет. А мислите с мачете и ножове, не ги закача.

    Коментиран от #23

  • 16 Пич,

    24 1 Отговор
    Добре де, то накрая ще се окаже, че в Северна Корея е най добре.
    Човек, м@мk@ му, то верно в големите градове на запад по улиците бели хора почти няма, ама все нещо би трябвало да може да се направи.

    Как успяхме да се докараме до тук?..
  • 17 Капитал

    7 1 Отговор
    Крайно неоправдано поведение бихме казали ние от Капитал и Дневник.
  • 18 Анонимен

    26 1 Отговор
    Тези които са се вдигнали на бунт не са крайно десни групировки както твърдят медиите, а са нормалните граждани
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Гио

    5 3 Отговор
    Каквото повикало такова се обадило.Колонизаторите ще получат това което правиха в чужди държави
  • 21 Факт

    11 1 Отговор
    Крайно десни искат медиите да ги изкарат, но реално са съвсем нормални хора на протест срещу безпричинното убийство на 3 невинни деца! Вижте клипчета в ютуб. Знаем кой е собственик на медиите. Знаем и кой докара/покани тези животни в Европа ! Реално знаем причината за убийството - планът Калерги ! Хората излизат на протест и срещу безобразните корумпирани политици, които са предатели на собствената си родина и народ.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: