19 Август, 2024 06:18 1 627 9

Поне 10 полицаи бяха ранени по време на пропалестински протест в Берлин

  • германия-
  • палестина-
  • протест-
  • полицаи-
  • берлин

По служителите на реда са хвърляни камъни, яйца и пластмасови бутилки

Най-малко 10 полицейски служители бяха ранени по време на пропалестинска демонстрация в Берлин, съобщиха днес местните власти, цитирани от ДПА и БТА.

По време на вчерашната демонстрация в централния квартал "Кройцберг" по полицаите са хвърляни камъни, яйца и пластмасови бутилки.

Един от участниците е бил ранен, след като е бил ударен във врата от камък, а един контрапротестиращ също е бил ударен в главата и ранен.

Полицията съобщи, че 250 души са се събрали снощи на площад „Морицплац“, преди да тръгнат на шествие, което се е разраснало до около 1000 участници.

Преди началото на шествието демонстрантите са били информирани, че ще бъдат забранени всякакви скандирания, пропагандиращи „унищожаването на Израел и/или неговите жители“ или популяризиращи „различни забранени организации“, включително палестинската ислямистка групировка "Хамас".

Около 400 полицаи са били изпратени на място и са се намесвали многократно. Полицията заяви, че е обмисляла да прекрати демонстрацията, след като са се чули забранени лозунги, но вместо това тя е била прекратена от самите организатори.

След митинга полицията е започнала общо 31 наказателни разследвания за престъпления, сред които тежка телесна повреда, нападение срещу служители на реда, сериозно нарушаване на обществения мир и подбуждане към омраза.
Съобщава се също, че полицейските служители са станали свидетели на тормоз над медиен екип.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Механик

    36 1 Отговор
    Да са ни живи и здави мултито и култито!
    Вилкомен, вилкомен!!!
  • 3 Нима ?

    33 0 Отговор
    400 екипирани полицаи срещу 1000 протестиращи ?
    И в същото време пишете за 10 пострадали полицаи и 1 от другата страна ?

    Коментиран от #7

  • 4 Консерватор

    23 10 Отговор
    Крайно време е европейските полицаи да започнат да бият сериозно и да арестуват тази арабска сган. Като са им толкова мили терористите от Хамас, да отиват в Израел да се бият срещу Цахал. Да ги видим дали тогава ще са толкова курназ
  • 5 провинциалист

    11 0 Отговор
    Който не иска Азия, а Европа, да не ходи в Германия!
  • 6 Дааааааам

    6 0 Отговор
    "Един от участниците е бил ранен, след като е бил ударен във врата от камък, а един контрапротестиращ също е бил ударен в главата и ранен."
    Което ще рече, демек станали жертва на прЕателски огин. Ето и те стават интегрируеми. Започват да се очовечват и приемат западните, евроатлантически ценУсти.
  • 7 Е не бива чак така.

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Нима ?":

    Те новодошлите са малко по - емоционални и буйнички. Така изразяват своето несъгласие с опонента. Не трябва да им се сърдим. Да проявим разбиране.
  • 8 касапина

    3 5 Отговор
    Всички да се арестуват и незабавна екстрадация в бейрут
  • 9 европеец

    4 0 Отговор
    Взимане на немския паспорт и обратно от където са се домъкнали.
Новини по държави: