20 Август, 2024 12:31 788 10

Антъни Блинкън пристигна днес в египетския град Ел Аламейн

  • антъни блинкън-
  • египет-
  • пристигна

Очаква се Блинкън да се срещне с египетския президент Абдел Фатах ас Сиси и с министъра на външните работи Бадр Абделати

Антъни Блинкън пристигна днес в египетския град Ел Аламейн - 1
Снимкa: БГНЕС

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън пристигна днес в египетския град Ел Аламейн в рамките на обиколка, която има за цел да убеди страните в конфликта в ивицата Газа да приемат спиране на бойните действия, придружено от размяна на израелски заложници срещу палестински затворници, предаде Франс прес, цитирано от БТА.

Ръководителят на американската дипломация пристигна директно от Тел Авив, където разговаря с израелския премиер Бенямин Нетаняху. Според Блинкън Нетаняху е потвърдил, че "Израел приема на компромисния план" за примирие, представен миналата седмица от Вашингтон. Държавният секретар на САЩ призова палестинското ислямистко движение "Хамас" "да направи същото".

Очаква се Блинкън да се срещне с египетския президент Абдел Фатах ас Сиси и с министъра на външните работи Бадр Абделати.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Злобното Джуджи

    1 5 Отговор
    Аз и без Курск обичам Русия ?
    Един Курск Русия не прави 😁

    Коментиран от #5

  • 2 сащисан кравар

    5 0 Отговор
    Блинки, ще моли за милост! После, ще им посвири и на китара!
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 0 Отговор
    🇺🇲 САЩинският Ивреин🇺🇲
    🇺🇲Палачинкин🇺🇲
    праща оръжие на Иssраел и ще иска Египет да съдейства за мир 🇺🇲🇺🇲🇺🇲
  • 4 СТАРА ПОГОВОРКА

    9 0 Отговор
    Всеки който повярва на еврей е глупак.
  • 5 Афроатлантик

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Злобното Джуджи":

    Аз също обича тебе с КУРск.
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 0 Отговор
    🇺🇲Правителството на САЩ трупа по 10 милиарда дълг на денонощие. Преди дни задлъжнялостта на велика Америка стигна бомбастичното число 35 трилиона! Това естествено умишлено бе неглижирано и рядко корпоративните медии си позволяваха да показват каквото и да било по въпроса. Това не значи, че проблемът не съществува - напротив!🇺🇲
  • 7 Луд

    3 0 Отговор
    "Израел приема на компромисния план" - е ние ви даваме оръжие вие разменяте заложниците срещу определени техни интереси и след като всичко свърши и си получи и последният заложник ги бомбардирате с нашите оръжия до последният човек . Ние ще кажем , че сме за мир и вие си правите каквото си поискате. Само ,че аз искам да попитам Блинкън как един военопрестъпник осъден за геноцид в Хага, може да говори от трибуната на Американският сенат и да се ръкопляска на такъв човек . Това показва вие какви двуличници сте.
  • 8 Киро от Банишора

    0 0 Отговор
    Алчнии , злобни , завистливи -Сатанисти искат да командват целия свят
  • 9 ревизор

    1 0 Отговор
    Тоя змей пък навсякъде се бута! Все ще го открием, където не трябва.
  • 10 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ЦЕЛТА НА Г НУ С НО ТО ЕВРЕЙЧЕ Е ДА РАЗЕДИНИ ПРОТИВНИЦИТЕ НА ИЗРАЕЛ !!!!!!!!!!!!!