22 Август, 2024 13:36 6 975 7

Първите белгийски техници завършиха обучението си за поддръжка на изтребители Ф-35 във Флорида

  • белгия-
  • флорида-
  • изтребители-
  • ф-35-
  • обучение

Общо 36 техници от първата група завършиха обучението

Първите белгийски техници завършиха обучението си за поддръжка на изтребители Ф-35 във Флорида - 1
Снимка: БГНЕС

Първите техници, отговорни за поддръжката на белгийските изтребители F-35, завършиха обучението си на военното летище „Еглин“ във Флорида, съобщи Министерството на отбраната на кралството. Обучителен курс преминават общо 120 техници, 48 пилоти и 14 инструктори, предаде белгийската новинарска агенция "Белга", цитирано от БТА.

Общо 36 техници от първата група завършиха обучението. Повечето от тях ще предоставят техническа поддръжка на F-35 на авиобаза „Флоренс“, която в момента е в процес на изграждане. Първият самолет ще бъде доставен през следващата година.

Обучението на военно летище „Еглин“ включва теоретични и практически занятия върху пълномащабни макети на самолетите. Част от уроците се провеждат от инструктори на производителя „Локхийд Мартин“.

Белгийското министерство на отбраната съобщи, че техниците са завършили с отличие. Следващият етап на обучението ще се проведе на авиобаза „Люк“ край град Финикс в Аризона. Там те ще прекарат между три и шест месеца, придобивайки допълнителен практически опит с истински самолети.

Тези техници ще отговарят за поддръжката на самолетите на база „Флоренс“ край Намюр. Очаква се първите F-35 да пристигнат там през следващата година, а през 2027 г. и в „Клайне Брьогел“.

Пилотите за F-35 също се обучават в Аризона. Продължителността на обучението зависи от опита на пилота. Ако те са летели преди това на F-16, трябва да преминат шест седмици теоретични инструкции, 36 часа симулатор и 26 реални летателни часа.

През 2018 г. правителството на Белгия реши да закупи 34 единици F-35 на цена от 3,8 млрд. евро, за да замени остаряващия си флот от F-16. Покупката включва и осем летателни симулатора.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Краварските таралясници са на земята

    11 9 Отговор
    Нашите чертежи кога ще дойдат или хартията на принтера е свършила?

    Коментиран от #3, #6

  • 2 Гост

    10 9 Отговор
    Тия са на версия 35 ние, чакаме 16-та и то на хартия представи си къде са те къде сме ние, а колко милиарди им подарихме ....
  • 3 МВР

    8 5 Отговор

    До коментар #1 от "Краварските таралясници са на земята":

    Ние ги подарихме на урките и ще изтеглиме кредит за 16 милиарда, за да си купим нови чертежи.
  • 4 Експеримент

    9 6 Отговор
    Що не пуснат този прескъп боклук f35 над украинските блата , да видим колко метра ще прелети !
  • 5 Чуйте , чуйте

    4 2 Отговор
    Таваришчи , 4 години учил в ПГПРЕ ЛОМ , в превод - Политехника Гимназия с Преподаване на Руски Език , съкратено - ПГПРЕ и 2 години работа в СССР , СТАРыОскол , как мислите ?! Дали ги познавам ?!

    Коментиран от #7

  • 6 Опушената чайка

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Краварските таралясници са на земята":

    Приятел , овцевъдството е в кръвта ти ... 🤭😁
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.