26 Август, 2024 06:13 791 4

Извадиха осем трупа след срутване в мина за чакъл в Замбия ВИДЕО

  • мина-
  • чакъл-
  • срутване-
  • загинали

Полицията се опасява, че под отломките има още работници

Осем тела са извадени от рудник за чакъл, който се срути в Замбия, съобщи полицията, като се опасява, че още работници са затрупани под отломките, предаде dariknews.bg.

В неделя сутринта част от кариерата на около 45 км източно от столицата Лусака се срути, докато самосвалът товареше чакъл, „затискайки неизвестен брой мъже товарачи“, съобщиха от полицията.

Шофьорът на камиона, който е бил частично затрупан, преди да бъде изваден и хоспитализиран, изчислява, че по време на инцидента около камиона му е имало поне девет мъже.

„Нашите спасителни екипи работят неуморно, за да открият пострадалите“, заяви говорителят на полицията Рей Хамунга.

„Въпреки това, поради сложните условия на мястото, спасителната операция е временно преустановена за деня“, допълни Хамунга, като операциите ще бъдат възобновени на 26 август „по светло“.

В Замбия се намират много мини и инцидентите с фатален край са често явление.

През декември 2023 г. близо 30 миньори загубиха живота си, когато медна мина в северната част на страната се срути след кално свлачище, причинено от проливни дъждове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    3 0 Отговор
    Трагедия
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Петър

    1 1 Отговор
    "В Замбия се намират много мини и инцидентите с фатален край са често явление" - пропуснали сте "китайски", защото повечето мини в Замбия са такива. В Китай правата на човека не са на почит и човешкият живот не е толкова ценен. Там няма профсъюзи и работниците не са защитени по никакъв начин. Това се нарича модерно робство. Западът, с всичките му проблеми, отдавна е минал на съвсем различно ниво. Другият път като почнете да възхвалявате Китай си припомнете, че всички китайски стоки, които притежавате, са изработени от модерни роби в нечовешки условия. Китай бил велик, само дето китайците не са.

    Коментиран от #4

  • 4 В Раша -

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Петър":

    същата работа. Ежедневие, което не стига до новините.