28 Август, 2024 04:30 790 4

Камала Харис дава в четвъртък първото си интервю като кандидат-президент пред Си Ен Ен

  • камала харис-
  • доналд тръмп-
  • избори-
  • сащ

Дебатът й с Доналд Тръмп ще е на 10 септември

Камала Харис дава в четвъртък първото си интервю като кандидат-президент пред Си Ен Ен - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис ще даде утре за телевизия Си Ен Ен първото интервю след влизането си в предизборната кампания преди малко повече от месец, съобщи самата телевизия, цитирана от Франс прес и БТА.

Заедно с Харис на въпросите на журналистката Дейна Баш ще отговаря кандидатът за вицепрезидент - губернаторът на щата Митесота Тим Уолз, с когото Харис ще има предизборна проява в Джорджия, ключов щат за изхода на изборите на 5 ноември.

Интервюто ще бъде излъчено в 21,00 ч. местно време (01 ч. по Гринуич в петък), уточни Си Ен Ен.

Петдесет и девет годишната демократка беше подложена на засилващ се натиск да даде пространно интервю за голяма американска медия. Досега тя свеждаше общуването с представители на медиите до съвсем кратки разговори с журналисти след пътуванията си или срещи с инфлуенсъри.

Интервюто за Си Ен Ен, което ще бъде последвано от дългоочакван дебат със съперника ѝ републиканец Доналд Тръмп на 10 септември, подчертава факта, че тази необикновена президентска кампания е навлязла в друга фаза, десет седмици преди изборите и след еуфоричния конгрес на демократите за номиниране на техния кандидат за Белия дом миналата седмица в Чикаго.

Харис, която се включи в надпреварата след сензационното оттегляне на Джо Байдън на 21 юли, оттогава набра известна инерция в проучванията, но надпреварата остава изключително оспорвана.

Доналд Тръмп се нуждае от нов тласък, за да привлече гласове отвъд обичайната си база, която е много стабилна и още по-ревностна, откакто на 13 юли срещу него беше извършен опит за убийство, отбелязва АФП.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нннн

    5 0 Отговор
    Знам я. Вторият най- важен човек в Америка. Първият е оня, дето се ръкува и приказва с духове. Камала му е заместник.
  • 2 камал с големия пакет

    3 0 Отговор
    поздравявам мишел обам с голения пакет
  • 3 Тъпата циганка

    2 0 Отговор
    с голямата патка
  • 4 българин 777

    1 0 Отговор
    там на плантациите да береш памук щом слугуваш на еврейте