Last news in Fakti

16 Март, 2014 18:43 1 576 0

Украинско-руската граница е затворена

  • украйна-
  • русия-
  • граница-
  • референдум

Украйна засили контрола на границата си с Русия. Това съобщи министърът на вътрешните работи Арсен Аваков по време на заседание на украинското правителство и изрази надежда, че днешният ден ще премине спокойно.

„На практика границата между Украйна и Русия е затворена. Засилена е охраната в Луганска и Харковска области”, пояснява Аваков, цитиран от ИТАР-ТАСС. „Митничарите и представителите на Националната гвардия не допускат преминаването на границата от съмнителни лица. На ден не се допуска преминаването на стотици подозрителни хора”, допълва министърът на вътрешните работи.

Днес в Крим се провежда референдум за съдбата на полуострова. Разкрити са 1205 избирателни секции. Не е поставен минимален праг на избирателната активност. Гласуването се счита за действително, ако в него са участвали над 50% от населението. До обяд избирателната активност беше 45%. Окончателните данни ще бъдат обявени на 17 март.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА