Last news in Fakti

16 Март, 2014 20:23 1 362 3

Белият дом няма да признае вота в Крим

  • сащ-
  • крим-
  • референдум-
  • русия

Членове на американския Конгрес изразиха готовност за санкции срещу руски лидери

Белият дом няма да признае вота в Крим - 1
Снимка АП/БТА

Ако руският президент Владимир Путин не отстъпи за Крим, ще понесе санкции от Запада, които ще навредят на руската икономика и ще намалят влиянието на Москва в света. Това се казва в изявление на Белият дом, което бе направено днес.

Старши президентският съветник Дан Пфайфър заяви в ефира на телевизионния канал  Ен Би Си, че приоритет на администрацията на Обама е да подкрепи новото правителство в Украйна по всякакъв възможен начин. Той подчерта също, че САЩ няма да признаят резултатите от референдума в Крим за присъединяването му към Русия. Пфайфър изтъкна, че всичко, което Русия прави в Крим, е нарушение на международното право и подкопава стабилността в региона.

"Президентът Путин има избор за това, което смята да прави там. Или да продължи по-нататъшното си изолиране, да навреди още повече на икономиката, да намали влиянието на страната си в света, или да направи правилния избор", заяви Пфайфър по телевизия Ен Би Си.

Членове на американския Конгрес изразиха готовност да наложат строги санкции срещу руските лидери."Президентът Путин е започнал опасна игра на руска рулетка и аз смятам, че САЩ и Западът трябва да бъдат много ясни в отговора си, за да може той да прецени колко далече да стигне", коментира сенаторът демократ Робърт Менендес, председател на сенатската комисия по външните работи.

Сенаторът републиканец от същата комисия Боб Коркър заяви, че САЩ и Европа навлизат в решителен момент в историята на отношенията си с Русия. "Путин ще продължи да върши това. Той го направи в Грузия преди няколко години. Посегна на Крим и ще продължи да посяга и на други места, ако ние на покажем решимостта си."

Сенаторът демократ Крис Маккейн се върна рано тази сутрин от Украйна и заяви, че в Крим се извършва анексиране чрез "нагласен референдум". Той добави, че според украинците, с които е разговарял както в правителството, така и извън него че ще има война, ако Русия се опита да анексира още територии. "Те предупредиха, че ако Русия наистина реши да действа извън Крим, ще има кървава и продължителна война", посочи Маккейн пред Ей Би Си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Valentin Waltschew

    8 0 Отговор
    санкции срещу Путин безспорно биха навредили на Руската економика, почти бегло на тази на САЩ, но би било катастрофално за Европа. Ако Путин спре синьото гориво, Европа спира. САЩ ще заместят Русия но им трябва още 3 до 5 години. Докато щатите се заливат с газ, няма ифраструктура за нейното доставяне на Еропа в този момент. В този спор за Крим, бих предпочел да съм в Москва, не в Вашингтон, а в никакъв случай в Брюксел или Бонн.
  • 2 васил димчев

    8 0 Отговор
    Много странно уж демократичните сащ не признават свободни и демократични избори, а в същото време признават въоражен преврат и правителство за което не е гласувал никой.

    Минава ми през ума че сащ не се интересуват от демократични процеси а само от интересите на своите компании и заради тях са готови да подложат народи на терор и геноцид. Гренада, Хаити, Сомалия, Косово, Босна и херцеговина, Ирак, Афганистан, България, Либия и още мн.др.
  • 3 ярослав станчев

    7 0 Отговор
    Хахахахаха,тръц,че нямало да признаят САЩ референдума.Те и за поражението във Виетнам не признават,ама ние знаем. И за о.......о си в Грузия не признават ама се видя какво направи чичко Путин с мераците им.