Last news in Fakti

16 Март, 2014 14:09 3 204 0

Над 80% избирателна активност в Крим (обновена 19:50)

  • крим-
  • украйна-
  • референдум-
  • русия

Рано тази сутрин в Кримската автономна република започна гласуването на референдума за бъдещия статут на областта

Над 80% избирателна активност в Крим (обновена 19:50) - 1
Снимка АП/БТА

Избирателната активност на референдума в Крим към 18:30 часа е почти 80%, заяви Рустам Темиргалиев, който се самопровъзгласи за първи вицепремиер на Съвета на министрите на автономната република, цитиран от РИА Новости.

"На изборите през октомври 2012 г. за Върховната Рада на Украйна в Крим тук не стигнахме и 50% избирателната активност, а днес вече имаме около 80%, заяви той.

Избирателната активност на референдума в Крим към 17:00 часа достигна 70%. Това съобщи РИА Новости. 

Избирателната активност на референдума в Крим към 15:00 е била 64%. Това заяви на пресконференция в Симферопол  ръководителя на комисията на Върховния съвет на Крим за провеждане на референдума Михаил Малишев, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Над 45% от населението на Крим или 670 600 души са взели участие в референдума за присъединяване на областта към Русия към 12:00 часа, предаде Интерфакс.

"По време на цялата ми кариера в комисията не е имало толкова висока избирателна активност“, каза Малишев и изброи някои от градовете и процентите избирателна активност в тях.
В град Джанкой избирателната активност е над 50%, Керч - 64,35%, Красноперекопск - 66%, Судак - 47,13%, Теодосия - 51%, Ялта - 40%, област Симферопол - 41%, уточнява РИА Новости.

Наблюдателите на Обществената палата на Руската федерация не са отчели никакви нередности по време на референдума в Крим. Това заяви пред РИА Новости заместник-секретарят на ОП Владислав Гриб, който е част от групата наблюдатели.

"Бяхме вЯлта, Форос, в района на Бакхчисарай и навсякъде отчетохме висока избирателна активност ... и не открихме някакви нарушения. Всичко е много добре организирано“, заяви Гриб и допълни, че наблюдателите навсякъде са питали хората дали са срещнали никакви проблеми и отговорът навсякъде е бил „не'.

Рано тази сутрин в Кримската автономна република започна гласуването на референдума за бъдещия статут на областта.

В бюлетините двата въпроса: "Подкрепяте ли присъединяването на Крим към Русия с права на субект на Руската федерация?" и "Подкрепяте ли възобновяването на действието на конституцията на република Крим от 1992 г. и статута на Крим като част от Украйна?" са написани на три езика: руски, украински и кримско-татарски.

По данни на международната социологическа служба GfK, цитирана от ИТАР-ТАСС, близо 70% от кримските избиратели смятат да гласуват за присъединяване на Крим към Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: