1 Септември, 2024 19:05 1 782 6

Тропическата буря "Шаншан" носи хаос и разрушения

  • тропическа буря-
  • шаншан-
  • япония-
  • тайфун

Първоначално "Шаншан" премина през югозападните острови Кюшу и Шикоку, след което достигна до главния остров Хоншу.

Тропическата буря "Шаншан" носи хаос и разрушения - 1
Снимка: БГНЕС

Тропическата буря "Шаншан" днес донесе в Япония проливни дъждове в района на град Шизуока, югозападно от Токио, като метеорологичните власти предупредиха, че това ще продължи няколко дни, предаде Асошиейтед прес, цитирано от БТА.

Скоростта на придружаващите бурята ветрове достигна 65 км/ч. По пътя си "Шаншан" причини смъртта на шестима души, свлачища, придошли реки, изпочупени клони и разпръснати отломки. В югозападната част на Япония хората бяха заети с почистването на затрупани с кал домове и изхвърлянето на счупени уреди.

Един човек се води за изчезнал, а 127 души са ранени, според японската обществена телевизия Ен Ейч Кей, която обобщава постъпилата от местните власти информация.

"Шаншан" се движи изключително бавно и почти не се е придвижила тази вечер, съобщи Японската метеорологична агенция.

Според агенцията бурята е предизвикала валежи в обширен район, дори на места, които не са на пътя ѝ, като най-северния остров Хокайдо. Някои домове са се наклонили, има и срутени покриви.

Първоначално "Шаншан" премина през югозападните острови Кюшу и Шикоку, след което достигна до главния остров Хоншу.

На хората, живеещи в рискови за свлачища райони, беше наредено да се евакуират на местните стадиони и в обществени центрове. Очакваше се "Шаншан" постепенно да се придвижи на север утре, след което да излезе над Японско море.

Японската метеорологична агенция съобщи, че силата на "Шаншан" отслабва, но близо до Филипините се развива друга буря, която може да прерасне в тайфун.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    1 2 Отговор
    Природата е Жестока

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 АУУУУУ

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Град Козлодуй":

    Така гори днес Московска рафинерия. В същото време по традиция руските власти обявиха, че са свалили всички украински дронове. Видео 🔥🔥🔥🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 4 Българин

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Дай Боже повече":

    внимавали какво си пожелаваш

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гошо

    1 3 Отговор
    Абе бурята носела хаос и разрушения! ...Интересно какво очаквате да носи една буря? Може би краставици и домати? ...Или тъй лелеяните "ценности"...? Вие не сте дъно, а направо бездна!
Новини по държави: