2 Септември, 2024 18:36 1 411 5

Мнозинство от Върховния съд на Бразилия подкрепи блокирането на „Екс“

  • бразилия-
  • екс-
  • блокиране-
  • върховния съд-
  • мнозинство

„Екс“ беше блокиран в Бразилия в събота след решение на Мораис, тъй като платформата не успя да спази краен срок да назначи правен представител в страната, както изисква местният закон.

Мнозинство от Върховния съд на Бразилия подкрепи блокирането на „Екс“ - 1
Снимка: БГНЕС

Мнозинството от петчленния Върховен съд на Бразилия подкрепи решението на съдия Алешандри де Мораис за блокиране на социалната платформа „Екс“ в страната поради неспазване на местните норми, предаде Ройтерс, цитирано от БТА.

Съдиите Флавио Дино и Кристиано Занин се присъединиха към Мораис, образувайки мнозинство, докато съдиите Луиз Фукс и Кармен Лусия не излязоха с позиция.

„Екс“ беше блокиран в Бразилия в събота след решение на Мораис, тъй като платформата не успя да спази краен срок да назначи правен представител в страната, както изисква местният закон.

Мораис и собственикът на „Екс“ Илон Мъск спорят от няколко месеца, след като от платформата беше поискано да блокира профили, обвинени в разпространяване на манипулирани новини и реч на омразата.

„Не е възможно компанията да работи на територията на страна и да налага гледната си точка кои правила трябва да са валидни и да се прилагат“, заяви съдия Дино. „Явно компанията, която нарочно не се подчини на решението на съда, смята, че е над закона. Така може да се превърне в престъпник“, добави той.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами

    2 9 Отговор
    диктатори, сър!
  • 2 Оффф

    11 1 Отговор
    Ако още веднъж я напишете тази статия ще стане за 4- ти път.:))
    Нещо друго...май зор...няма разрешение, аааа.
  • 3 Гошо

    4 3 Отговор
    Точно така!....Тая "евроатлантическата ценност"-цензурата, много я уважавам! Требе си!

    Коментиран от #4

  • 4 Какви евроатлантически ценности?

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гошо":

    Бразилия нали е в БРИКС?
  • 5 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    И НАШИТЕ ЖУРНА Г ЪЗО ВЕ И ВИЦИ - ВЕДНАГА : " ЕВРЕИНЪТ ЦИОНИСТ МЪСК -Е БЕСЕН " !?
Новини по държави: