3 Септември, 2024 05:57 1 243 7

ООН опитва да разреши кризата в Либийската централна банка

  • либия-
  • триполи-
  • банка-
  • оон

В Триполи се провеждат разговори, техен домакин е световната организация

ООН опитва да разреши кризата в Либийската централна банка - 1
Снимка: YouTube

Мисията на ООН за подкрепа в Либия води вчера разговори в Триполи за разрешаване на проблема с кризата в Либийската централна банка, която я постави в невъзможност да извършва транзакции в продължение на повече от седмица, предаде Ройтерс, цитирана от БТА, като се позова на изявление на световната организация.

В срещата участваха представители на либийската Камара на представителите (долната камара на парламента), на държавния и президентския съвет.

Според Мисията на ООН за подкрепа в Либия са постигнати "значителни договорености" за разрешаване на кризата в Либийската централна банка.

Парламентаристите се споразумяха да представят за преглед проектоспоразумение пред двете камари на парламента с цел днес документът да бъде финализиран и подписан.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3 поли

    12 1 Отговор
    ООН пък откога се загрижи за Либия.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Живот си живееха

    11 1 Отговор
    При Кадафи. Франция чрез Либия ни "врътна" историята със сестрите, за да им опростим дълг към България. Което медиите отразиха като "дипломатически успех", а си беше ограбване на България с "голямата намеса" на Франция. Парите давани от Либия за финансирането на френски политици, по късно разследване Саркози 2007. Същото се случи и с Ирак, дължащи над милиард долара за България. Писани като омразен дълг, малко преди окупацията на Ирак.
  • 4 Фен

    14 1 Отговор
    Бе оставете хората на мира! Счупихте им държавата, върнахте ги 100 години назад, сега пак ровичкате там с мръсните си ръце.
  • 5 АНГЛОСАКСОНСКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

    15 1 Отговор
    Пратете Хилъри да ги оправи.
  • 6 Заключително

    4 0 Отговор
    Демо(н)крацията не прощава на никой
  • 7 Ха ха ха ха

    2 0 Отговор
    След дъжд качулка. Къде беше 00н-то кога направиха либийската "пролет" и издъниха държавата с хастара навън? А как само реагира тогава килърито на случилото се! Не беше много изтънчено . . .