12 Септември, 2024 11:56 778 1

Поредица от земетресения разтърсиха акваторията на Червено море

  • червено море-
  • земетресения-
  • акватория

Най-силният трус с магнитуд 4,9 е регистриран близо до Саудитска Арабия

Поредица от земетресения разтърсиха акваторията на Червено море - 1
Снимка: БГНЕС

Поредица от земетресения с магнитуд между 4,5 и 4,9 по скалата на Рихтер са регистрирани от сеизмолозите на плитка дълбочина в акваторията на Червено море в рамките на два часа, показва справка на официалната интернет страница на Европейския средиземноморски сеизмологичен център (EMSC), цитирано от Фокус.

Най-силният трус с магнитуд 4,9 е засечен в 09:46 часа местно време. Епицентърът му е бил на 260 километра запад-югозапад от град Абха в Саудитска Арабия, с население от над 210 000 души, и на 236 километра югозападно от Ал Маяридах. Дълбочината му е била 10 километра.

Земетресението е предшествано от трус с магнитуд 4,7 по Рихтер, приблизително със същия епицентър, и последвано от друг трус със сила 4,5 по Рихтер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    3 1 Отговор
    Копат вече канала през сектор Газа.