14 Септември, 2024 18:10 1 719 1

Откриха петима мъртви след наводнения в Източна Румъния ВИДЕО

  • наводнения-
  • жертви-
  • румъния

Лошото време причини големи щети в Полша и Чехия

Петима души в Източна Румъния са намерени мъртви, след като проливни дъждове оставиха някои райони наводнени. Това е съобщил говорител на местната служба за спешна помощ, предава Associated Press, цитирана от БТА.

Спасителните служби се опитат да спасят 95 души в най-засегнатите източни окръзи Галац и Васлуй.

Телата на загиналите са намерени в селищата Пекя, Дръгушени, Костаке Негри и Кород. Спасителите не уточняват как точно са загинали.

Хеликоптер Black Hawk е разгърнат, за да помогне в операциите по търсене и спасяване.

Торнада обхванаха 19 населени места в осем окръга на Румъния, силните ветрове повалиха десетки дървета, които повредиха автомобили и блокираха пътищата и движението.

Властите са изпратили текстови съобщения до хората, за да ги предупредят за неблагоприятни метеорологични условия, докато аварийните служби се опитват да изпомпват водата от сградите. Някои пътища също са затворени.

Премиерът на Румъния Марсел Колаку отмени срещите, планирани за събота (14 септември), за да отиде в окръг Галац, за да оцени последствията от природното бедствие.

"Премиерът ще обсъди с местните власти спешни мерки за намеса и подкрепа на населението и общностите, които са сериозно засегнати от наводненията", съобщават от кабинета му.

Лошото време причини големи щети в Полша и Чехия, където са регистрирани първите наводнения след проливните дъждове.

Предния ден максималното ниво на предупреждение за наводнения поради екстремни проливни дъждове бе обявено за по-голямата част от територията на Чешката република, включително столицата Прага.

Заплахата от наводнение повлия и на решението на германските власти в Дрезден незабавно да демонтират участъка от моста над Елба, който се срути в сряда (11 септември).


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    3 0 Отговор
    Трагедия
Новини по държави: