18 Септември, 2024 04:55 498 0

Собственикът на „Гардиън“: Преговаряме за продажбата на неделното ни издание „Обзървър“ ВИДЕО

  • гардиън-
  • обзървър-
  • вестник

Tortoise Media иска да инвестира около 25 милиона паунда през следващите пет години в „редакционно и търговско обновяване“

Собственикът на „Гардиън“: Преговаряме за продажбата на неделното ни издание „Обзървър“ ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Собственикът на „Гардиън“ потвърди, че преговаря за продажбата на неделното си издание „Обзървър“, който е най-старият неделен вестник в света, предаде БНР.

Guardian Media Group е получила предложение от Tortoise Media, която иска да инвестира около 25 милиона паунда през следващите пет години в „редакционно и търговско обновяване“ на „Обзървър“.

Tortoise Media бе основана преди пет години от Джеймс Хардинг, бивш шеф на BBC News и бивш редактор на вестник „Таймс“. Guardian Media Group не се опитва активно да продаде „Обзървър“, но проучва предложението на Tortoise Media.

Основан през далечната 1791 година „Обзървър“ е най-старият неделен вестник в света с персонал днес от около 70 души.

„Ние вярваме безрезервно както в печатното, така и в дигиталното бъдеще на „Обзървър“, коментира предложението си Джеймс Хардинг. Той добави, че някога Джордж Оруел е нарекъл „Обзървър“ „враг на глупостите“ и неговият екип е развълнуван да покаже на читателите, стари и нови, че той все още е такъв.

Джордж Оруел е писал за вестника по време на Втората световна война и след това - до 1948 година.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: