18 Септември, 2024 11:26 1 635 17

"Политико": Петима кандидати за ЕК са с най-голям шанс да бъдат отхвърлени. В това число е и Захариева

  • кандидати-
  • европейска комисия-
  • отхвърляне-
  • екатерина захариева-
  • политико

Изданието посочва, че тя е на "мушка" и преписва публикацията си от 10 септември. В нея се припомня статия на "Юроактив" от 2018 г., според която Захариева е замесена в скандал с издаването на български паспорти срещу подкупи. Тогава тя е била правосъден министър

"Политико": Петима кандидати за ЕК са с най-голям шанс да бъдат отхвърлени. В това число е и Захариева - 1
Снимка: БГНЕС

Екатерина Захариева е един от петимата номинирани еврокомисари с най-голяма вероятност да бъдат отхвърлени, пише "Политико", цитирано от БНР.

Изданието посочва, че тя е на "мушка" и преписва публикацията си от 10 септември. В нея се припомня статия на "Юроактив" от 2018 г., според която Захариева е замесена в скандал с издаването на български паспорти срещу подкупи. Тогава тя е била правосъден министър.
Начело в списъка е унгарският кандидат Оливер Вархеи. Досега той бе еврокомисар по разширяването и добросъседството. В бъдещата Комисия той ще отговаря за здравеопазването и благосъстоянието на животните. Той бе критикуван, че в предишната Комисия е ухажвал кандидати за членство в ЕС с проблеми с върховенството на закона, а пред 2023 г. нарече евродепутатите "идиоти".

Словенката Марта Кос е наречена "посланик в немилост". Под въпрос ще бъде поставена нейната компетентност. През 2020 г. тя подаде оставка от поста посланик в Германия и Швейцария заради обвинения в злоупотреби и бе разследвана от външното министерство.

Белгийката Хаджа Лабиб вероятно ще бъде разпитвана за миналото си. Особен интерес може да предизвика пътуването ѝ до Крим като журналист. То било финансирано от Русия. Интерес буди и издаването на визи за ирански официални представители, което едва не коства на Лабиб поста външен министър.

Петият е малтийският кандидат за ЕК Глен Микалеф, чиято номинация учуди дори негови съпартийци заради липсата на опит за подобен пост, пише "Политико".


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    12 1 Отговор
    Улавата вечеринка за Напреднало Изостанали си избира други такива де!
  • 2 Чики-Рики

    21 1 Отговор
    Май работата отива на,, Ала - бала,, с Урсула?!
  • 3 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    27 4 Отговор
    Дано да я изритат тази гербава калинка, да видим какво ще каже тулупа!

    Коментиран от #5

  • 4 честен ционист

    6 3 Отговор
    Пак ще издава паспорти даже и без подлупи, ако кажете, дори и на палестинци, ако трябва. Само не я махайте.
  • 5 честен ционист

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Ще каже, че праща Мара Хаджидимова.
  • 6 Хххххххх

    19 4 Отговор
    От гербавите освен крадци други няма! Тази мома , дър жанка на Бокича като министър на правосъдието е прикривала продажба на български паспорти и дори е уволнила служтелката която докладвала за тези престъпления. В момента има дело срещу тези лица което е поставено на трупчета от прокуратурата защитник на гербавите и едно от лицата протичащи по това дело е именно тази госпожа която гербавите предложиха за еврокомисар,всички гербави са такива крадци. Излагат България.

    Коментиран от #10

  • 7 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 1 Отговор
    УсуZa търси в ЕсеС не хора за работа, а работа за ХОРАТА ❗
    За "нашите" хора ❗
  • 8 Кво ЕК, кви 5 лева?

    10 1 Отговор
    Какво е това? Това, "съюза" е едно нищо!
    Пирамидална структура, която тормози всички народи. И тези там, получават по един чувал пари, за нищо! За какво са тези изобщо?
    Ако изчезнат, дори и след 5 години никой няма в Европа да разбере, че тези липсват... Да се разпада това и само национална власт. Не ни трябват никакви там "горе", които само проблеми ни създават!
  • 9 Сандо

    10 1 Отговор
    Ние разполагаме с голям набор кандидатки,основното качество на които е,че са калинки.Бате Бойко лично ги развъжда.Жал ми е обаче за животинките,ще ги оставят без началник заради Орбан.
  • 10 Че това

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хххххххх":

    не е ли повод да я изберат?
  • 11 "ВРАГ НА НАРОДА"

    7 0 Отговор
    НЯМА ДА БЪДЕ ОТХВЪРЛЕНА €кат€ринка, раззбойкУ € ЛИЗАЛ ПР€З ГОДИНИТ€ ОЩ€ ПО-НЯКЪД€!
    ПО-Б€ДА! ПО-Б€ДА! ПО-Б€ДА! $ Г€РБ КЪМ ПРОПА$ТА!
  • 12 Ами то

    8 1 Отговор
    На кой да прилича? На този, който я номинира и пърхаше около Урсула, като нощна пеперуда на газена лампа! Корумпе.
    Да не се излагаме повече, ами да си я хваща под мишка и обатноьв София, докато не е станало късно.
    На нейно място ще предложим Емили тротинетката. Добра партия за SS ката.ще си допаднат.
  • 13 заместницата на Габриел има толкова шанс

    0 3 Отговор
    колкото пилотите на Ил . Четем Наредбата и пише : при опасност дърпай катапулта . Но при така нареченото натоварване , над 1 джи и при катапултиране измирали директно намига , заради пренатоварването . не е за хора . и сега защо не са катапултирали . автостопер катапулта няма . с кола кат се удариш с 150 се сплескваш , но възглавницата те сплесква с 5 конски сили . има и същия случай . летят 4 летци на ту 160 м3 и леко навлизат в турска . разстрелват ги . пада самолета с увеличена скорост . свободно - с едно джи ускоряване . но те натискат " Катапултирай" и излизат успешно . Тази женица е късметлийка . Партийна избранница .
  • 14 А великия архитект мъжа й?

    5 1 Отговор
    Построил незаконно къщите за птички,на морето.Много бързо се забравя всичко.Такива корумпета не могат да представат България.
  • 15 Най- вероятно има Основания за това! Ни

    5 0 Отговор
    Най- вероятно има Основания за това! Никой от Представителите на Българската Политика Не Е Чист! Най -Малко е Замесен в Беззаконие или Някоя Друга Мръсотия!

    Но В Самодейната Държава е Така!
  • 16 дддд

    3 0 Отговор
    Няма как да бъде отхвърлена – човек на Урсула и на Борисов. :) Как си го представяте това?
  • 17 Дупничанин

    1 0 Отговор
    А дано, ама надали.
Новини по държави: